Elfde editie G-handbaltoernooi was een groot succes

Nieuws
Het G-handbaltoernooi was weer een daverend succes en het plezier spatte er van alle kanten af.
Het G-handbaltoernooi was weer een daverend succes en het plezier spatte er van alle kanten af. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Tien verenigingen uit een groot deel van Nederland kwamen zondag 14 april bij elkaar in De Dres in Nibbixwoud om het elfde G-handbaltoernooi van Westfriesland SEW te spelen. Het was weer een daverend succes en het plezier spatte er van alle kanten af.  

Een groot aantal verenigingen was al om 9.45 uur aanwezig om de warming up, onder leiding van speelsters van de selectie van Westfriesland SEW, bij te wonen. Vanaf 10.00 uur begonnen de wedstrijden. KSV, Westsite, DSS, Havas en Achilles speelden in één poule tegen elkaar en de andere poule bestond uit de verenigingen V&L, Wijhe/Nijenrodes, HCLB en twee teams van Westfriesland SEW.

Natuurlijk werd er onderling gestreden om zoveel mogelijk doelpunten te maken, maar uiteindelijk gaf het vooral voldoening aan allen om een mooie wedstrijd gespeeld te hebben. Nog fijner was het als iemand van je team ook nog wist te scoren. Maar het belangrijkste was om met een gemeende handdruk de tegenstander te bedanken voor de fijne wedstrijd, ongeacht de uitslag. Nadat alle teams twee wedstrijden hadden gespeeld, was het tijd voor de gebruikelijke parade! De teams kwamen één voor één de donkere sporthal binnen, gevolgd door een spotlight. Het in grote getale aanwezige publiek begeleidde alle teams met een groot applaus. Wat een ervaring voor de G-sporters, om zich te laten zien aan een groot publiek. Daarna was het feest; vele sporters dansten achter elkaar aan in een grote polonaise en genoten van het dansen op fijne muziek.

Toernooi

Nu op naar het volgende toernooi, dat op 26 mei gehouden wordt in Breukelen. Daarna gaan de meeste verenigingen zich klaarmaken voor de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar gehouden worden in Breda en Tilburg. Het handbal zal gespeeld worden in Tilburg op 15 en 16 juni 2024.