Wereldwinkel Medemblik reikt cheque uit aan Stichting Gambia Geven met Liefde

Nieuws
Het bestuur van de Wereldwinkel Medemblik overhandigde een cheque ter waarde van 1500 euro aan Monique Eringaard van Stichting Gambia Geven met Liefde.
Het bestuur van de Wereldwinkel Medemblik overhandigde een cheque ter waarde van 1500 euro aan Monique Eringaard van Stichting Gambia Geven met Liefde. (Foto: fotohoekstra@hotmail.com)

MEDEMBLIK - Het bestuur van de Wereldwinkel Medemblik overhandigde vandaag, dinsdag 7 mei, een cheque ter waarde van 1500 euro aan Monique Eringaard van Stichting Gambia Geven met Liefde, gevestigd in Medemblik. De stichting zet zich in voor kinderen in Gambia.

De wereldwinkel Medemblik is een fairtrade cadeauwinkel die originele cadeaus en producten verkoopt uit verschillende culturen. De producenten die de artikelen met zorg maken krijgen hiervoor een rechtvaardige prijs, zodat zij een goed, menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Als non-profitorganisatie besteedt de Wereldwinkel eventuele winst graag aan een goed doel en het liefst ook nog een kleinschalig project uit de buurt. 

Dit jaar heeft de Wereldwinkel Medemblik besloten om 1500 euro te schenken aan Stichting Gambia Geven met Liefde. De stichting besteed dit geld aan een kleinschalig project in Gambia, waarbij een schooltje ondersteund wordt met lesmaterialen. Daarnaast wordt er rijst uitgedeeld aan bewoners van een klein dorpje bij een vuilnisbelt en worden er muurschilderingen gemaakt om de schoolomgeving vrolijker te maken. 

Vrijwilligers

De Wereldwinkel Medemblik is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de winkel. Geïnteresseerd? Kijk op www.wereldwinkelmedemblik.nl of bel 0227-548 086. Voor meer informatie over Stichting Gambia Geven met Liefde kijk op de Facebookpagina: Gambiagevenmetliefde.