Jarig zijn tijdens EK

Oranje
Tijdens het EK van 2004 werd Shane 5 jaar.
Tijdens het EK van 2004 werd Shane 5 jaar. (Foto: aangeleverd)

“Omdat ik 25 juni jarig ben en mijn zoon Shane op 30 juni hebben we het al vaak meegemaakt dat we tijdens een EK of WK een oranjefeestje hadden”, zegt de Medemblikse Joyce Haakman. “Was het geen kwartfinale, dan wel de halve finale.”

Shane werd in 2004 tijdens het EK, dat werd gespeeld in Portugal, 5 jaar. Dat betekende dat alles oranje was versierd. En natuurlijk werd hij die dag ook in het oranje aangekleed. Dat jaar speelden de Oranje leeuwen, onder leiding van coach Dick Advocaat, op 30 juni de halve finale tegen gastland Portugal. Nederland verloor met 2-1. “Eerst vond ik het vreselijk dat ik vaak met mijn verjaardag de televisie aan moest zetten voor het Oranjeteam. Maar ik had te maken met veel voetballiefhebbers. Ik ben geen fan van een Nederlandse club, maar zeker van het Nederlands team. Daar ga ik voor zitten. Ik ben ondertussen al geruime tijd groot fan van Oranje, dat is bij mij thuis wel te zien”, besluit Joyce.

Dit jaar geen wedstrijd op 25 of 30 juni. Nederland speelt op 13 en 17 juni om 21.00 uur en 21 juni om 18.00 uur. Alle wedstrijden spelen ze in Amsterdam. “Hopelijk speelt het team zo goed dat ze naar de finale gaan. Die wordt zondag 11 juli om 21.00 uur gespeeld in Londen. Het zou mooi zijn als we dan kunnen juichen.”