Nationale driebandtop met Henk Overmars en George Kenter in Sarto

Sport
Raymond Ceulemans.
Raymond Ceulemans. (Foto: aangeleverd)

Verenigingsgebouw Sarto, Bangert 4 in Andijk, staat 6, 7 en 8 oktober volledig in het teken van de biljartsport. Niet alleen wordt het Nederlands Kampioenschap driebanden extra klasse verspeeld, maar ook wordt de zaterdagmiddag opgeluisterd door een bezoek van ‘s werelds grootste biljarter aller tijden, Raymond Ceulemans. 

De inmiddels 86-jarige Belg verzorgt rond 14.30 uur een unieke en vermakelijke biljartdemonstratie; smullen voor de biljartliefhebber. 

De twaalf beste driebandspelers van Nederland spelen deze drie dagen een waar biljartspektakel op de kleine tafel. De eerste biljarters gaan vrijdag 10.00 uur van acquit. De leden van biljartvereniging De Carambole zorgen dat het publiek alles goed kunnen overzien op de prachtige tribune die is gebouwd. De topbiljarters knokken voor een plaatsje bij de laatste zes. Na de demonstratie van Ceulemans start de grote finale op zaterdagavond en zondag. Een vol programma, waar iedere biljartliefhebber gratis van geniet.

Overmars en Kenter

Biljartvereniging De Carambole is als organiserende vereniging heel blij met de deelname van twee regionale toppers. Allereerst Henk Overmars, geboren en getogen in Andijk en reeds vijf keer kampioen in deze klasse. Hij is ook dit jaar één van de titelkandidaten. 

Tevens kan George Kenter als outsider hoge ogen gooien. Hij komt uit Aartswoud en is vooral bekend als bandstoter, waar hij met een gemiddelde van ruim acht op de grote tafel inmiddels ereklasser is. 

Het moge duidelijk zijn; dit is voor de biljartliefhebber een uitgelezen weekend om te genieten van de sport. Maar ook als wie niet zoveel met biljarten heeft, is het een prachtige kans om eens kennis te maken met de biljartsport. 

Deelnemers: Hylke Bandstra, Reggy Brouwers, Fred Driessen, Rudi Gerritsen, Henk Overmars, John Schollink, Huub Adriaanse, George Kenter, Albert Kooistra, Jordy de Kruijf, Charles Mekes, John Roovers en reserve Kees Wittens.

Aanvangstijden: vrijdag 10.00 en 18.00 uur, zaterdag 11.00 uur, 14.30 uur: Ceulemans en 18.00 uur, zondag 11.00 uur.

Meer informatie op www.bvdecarambole.nl