Doe 28 januari mee aan de Hubo Kaagloop

Sport
Jong en oud kan zich inschrijven voor de Hubo Kaagloop.
Jong en oud kan zich inschrijven voor de Hubo Kaagloop. (Foto: aangeleverd)

De Hubo Kaagloop wordt zondag 28 januari gehouden. Wie mee wil doen met de 35e editie van dit sportieve evenement kan zich inschrijven.

Volwassenen hebben keuze uit twee afstanden. De recreatieve loop van 5 km en de wedstrijd van 10 km. Het startschot voor beide afstanden klinkt om 11.30 uur bij het ´t Eiland nabij sportpark De Westrand in Wervershoof.

De Hubo Kaagloop is een snel en volledig verhard parcours langs de dijk en door het dorp Wervershoof. Dit keer met online tijdregistratie, gebruik van VVW kantine en kleedkamers, sportmasseurs, een top speaker, een aandenken en vele (gratis) actiefoto’s.

De kinderloop wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende regionale basisscholen. Na een gezamenlijke warming up door Mark Volkert wordt er om het kwartier in groepen gestart. De kinderloop start vanaf 10.00 uur en voor ieder kind is er een medaille en voor de winnaars een mooie beker. Maak er een gezellige familiedag van! Let op: haal op tijd het startnummer op in de kantine.

Regionale toppers

”Bij de laatste edities zagen we dat er een steeds groter aantal regionale (sub)toppers deelnemen aan de wedstrijdloop, maar de basis blijft toch lekker sportief bezig zijn. In combinatie met de kinderloop zien we steeds vaker dat het hele gezin, collega´s of verschillende familieleden met elkaar lopen. Loopt u niet mee? Kom dan bij de start/finish supporten en geniet ondertussen van een kop erwtensoep of warme chocomelk” aldus Nic Schouten, de voorzitter van IJsclub De Noord, die deze loop organiseert.

Meedoen? Inschrijven kan via Inschrijven » Hubo - Kaagloop . Inschrijving sluit op 27 januari. Meelopen kost 10 euro en voor de kinderloop 2,50. Het is niet meer mogelijk om op de dag zelf in te schrijven.