Streekmarkt in boerderij Welgelegen in Wognum

Uitgaan
Boerderij Welgelegen.
Boerderij Welgelegen. Foto: aangeleverd

WOGNUM - Het is vanaf maandag 1 april weer mogelijk om een bezoek te brengen aan boerderij Welgelegen in Wognum. Een bezoek is alleen mogelijk via een twee uur durende rondleiding (inclusief twee koffie/thee en een plak Westfriese krentenmik).

Een groep telt maximaal 24 personen. Bij meer dan 12 deelnemers wordt de groep gesplitst. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden bij Bets Tool, 0229-573397 of k.b.tool@outlook.com

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen wordt zaterdag 6 april van 11.00 tot 16.00 uur een streekmarkt ‘Lokaal van het land’ gehouden. Een markt met producten en informatie uit de buurt. Op de dars en de koegang en in het vierkant staan allerlei kramen opgesteld.

Natuurlijk is Jacob Blank er weer met zijn Renault-trekker uit 1973. Hij verkoopt eieren, aardappelen en voorjaarsbloeiers. De melk-sommelier laat verschillende soorten melk proeven. Er zijn nootjes van Saar uit de Gouwe, melkproducten van Plexat uit Opmeer, koek uit de keuken van tante Cornelia en worst uit Aartswoud. Uiteraard is er koffie en thee met zelfgebakken cake.

De entree is gratis. Boerderij Welgelegen is te vinden aan de Kerkstraat 1 in Wognum.