Midden-Delfland Dag langs het water

Algemeen
De trekschuit de Goude Leeuwin is met paard en al in de vaart.
De trekschuit de Goude Leeuwin is met paard en al in de vaart. (Foto: MDV)

Met als thema ‘Midden-Delfland een groen bewaard geheim’ is het zaterdag 18 juni weer Midden-Delfland Dag. Dit jaar staan de Zwethzone, Maasland en Rijswijk-Sion centraal.

“Misschien heeft ons mooie gebied geen geheimen meer voor je. Maar we dagen je uit om erop uit te gaan en de locaties te bezoeken om daar achter te komen”, aldus Lisa, Marjanne en Wim, de drijvende krachten binnen de Midden-Delfland Vereniging die als vanouds de dag organiseert. Iedereen is welkom bij de opening om 11.00 uur bij Paviljoen de Zweth (Zwet 1-D, Kwintsheul). De hele dag is er voor jong en oud van alles te doen en ook even verderop bij Boerderij Dichtbij/2SUR5.

Water

Beleef Midden-Delfland vanaf het water. Er varen fluisterbootjes tussen de Zwethzone én Rijswijk-Sion. Dat biedt de kans om Sion (beter) te leren kennen. De rijke geschiedenis van dit eerst ontwikkelde gebied van RijswijkBuiten gaat terug tot de 15e eeuw. Jacques Moerman verzorgt een presentatie daarover bij Oranjevereniging Sion. Kinderen kunnen intussen emmertrommelen of op slootjesexcursie.

Trekschuit

De trekschuit de Goude Leeuwin is met paard en al in de vaart, met opstappunten in Maasland langs het Trekkadepad en bij de Kwakelbrug en het Jongkindbeeld aan de Vlaardingse Vaart. Je kunt gratis mee. In het dorp is het open huis bij Museum De Schilpen/Tavenu, Galerie Weerloos en de Oude Kerk.

Vanaf ’s ochtends al staan de deuren open bij Boerin in Midden-Delfland en de boerderijen Bouwlust en Landlust waar je o.a. (nep)koeien kunt beschilderen én terecht kunt voor verse streekproducten. Of ga koeien ‘spotten’ langs fietsroutes vanuit het Bezoekerscentrum Midden-Delfland waar foto’s over runderrassen hangen.

Programmaflyers liggen op de dag zelf klaar bij kramen van de vereniging of kijk voor bijvoorbeeld tijden alvast op www.middendelflandvereniging.nl.