Midden-Delfland Vereniging staat al in de startblokken

Algemeen
Begin februari verzette een groep vrijwilligers al het nodige werk op de Vlietlanden
Begin februari verzette een groep vrijwilligers al het nodige werk op de Vlietlanden (Foto: )

De winter is nog niet voorbij, maar de Midden-Delfland Vereniging kan niet wachten tot de lente en een nieuw seizoen vol activiteiten beginnen.

Begin februari verzette een groep vrijwilligers al het nodige werk op de Vlietlanden: greppels graven, opgeschoten boompjes verwijderen en takkenbossen maken. Maandag 13 maart vindt de eerste thema-avond plaats, dit keer met de focus op bewoners van Rijswijk/RijswijkBuiten e.o. voor wie het open groene Midden-Delflandgebied nog tamelijk onbekend is. Terwijl het zo dichtbij aan hun voeten ligt! Deze informatieve en gezellige avond vindt plaats in het net geopende Van der Valk Hotel Delft A4, sinds november MDV Partner en daarmee sponsor van de vereniging.

Thematochten
De werkgroep Paden organiseert weer thematochten, op de elke eerste zaterdagmiddag van de maanden april-juni en september-november. Op zaterdag 1 april (geen grap) is de aftrap met een molenfietstocht. De start is bij molen De Korpershoek in Schipluiden, gids is molenaar Hans van Leeuwen. Begin mei is er een vogelexcursie met John Kleijweg en Michel Kuijpers als gids en in juni de vaste boerderijenfietstocht met Frits van Ooststroom.

Midden-Delfland Dag
De derde zaterdag van juni, op 17 juni, is het weer Midden-Delfland Dag, die dit jaar plaatsvindt in Schipluiden/Maasland, van Rijksstraatweg tot en met de Oostgaag, en Vlaardingen (o.a. Broekpolder/Klauterwoud/Masamuda, Stadslandbouw Van Ruytenburch, Natsec, Zonnehoeve). Het thema is Midden-Delfland zegt het met groen. De animo om deel te nemen is groot, zowel op land als op het water vinden activiteiten plaats.

Themanummer
Kijk voor meer informatie en (verplicht) aanmelden voor de thematochten op middendelflandvereniging.nl. En hoe groter de vereniging, hoe sterker ze staat om op te komen voor behoud en versterking van het mooie Midden-Delfland! Al vanaf € 5 euro p.j. kun je steunlid worden. Voor amper € 2 per mnd of € 21,50 p.j. ben je volledig lid en ontvang je 4x p.j. de Midden-Delfkrant, het verenigingsmagazine. Dit najaar komt er een dik themanummer uit.

De derde zaterdag van juni, op 17 juni, is het weer Midden-Delfland Dag.