Eerste prijs voor Het kleine P-rijsje

Nieuws
Het grootste gedeelte van de vrijwilligers onder de slingers met daaraan de gewonnen cheque.
Het grootste gedeelte van de vrijwilligers onder de slingers met daaraan de gewonnen cheque. (Foto: GvW-T)

De Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) heeft eind december de tweede en de derde prijs voor de Vrijwilligersorganisatie van 2023 uitgereikt. Afgelopen week, net in het nieuwe jaar, werd ook de eerste prijs overhandigd. En wel aan de vrijwilligers van Het kleine P-rijsje in Den Hoorn.

Gemma van Winden-Tetteroo

Vrijwilligers zijn de radertjes van de maatschappij wordt er wel eens gezegd. Onmisbaar! Dat wordt zeer gewaardeerd. Daarom stelt de Stichting Welzijn Midden-Delfland jaarlijks een paar mooie geldprijzen ter beschikking. De eerste prijs van de Vrijwilligersorganisatie van 2023 kwam de vrijwilligers van Het kleine P-rijsje toe. Ook hier zorgde sociaal makelaar Judith van Beek van genoemde stichting voor blije gezichten en een motivatie op rijm.

Sjouwen

Het kleine P-rijsje is gelieerd aan de Kerk van ’t Woudt. Elk eerste weekend van de maand sjouwen talloze vrijwilligers talloze bananendozen vol kinderkleding, puzzels, speelgoed en boeken in de Rijstuin naar grote opgezette tafels om te kunnen verkopen voor het goede doel. Ook zijn er kinderstoelen, boxen, bedjes, fietsjes en nog veel meer te koop. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de kleine prijsjes die aan de diverse koopwaar hangen. En… het is nog gezellig ook. Na twee openingstijden op vrijdag en zaterdag worden de t-shirtjes, spijkerbroekjes, jasjes en truien die niet verkocht zijn weer zorgvuldig opgeborgen, keurig per maat. De vrijwilligers van de Protestante Gemeente doen het met een grote glimlach en veel enthousiasme. En dat weten de mensen van SWMD ook!

Smalle beurs

“Jullie zetten je in voor mensen met een smalle beurs, heel belangrijk in deze tijd,” zo zei Judith van Beek in haar toespraak. “Van grote waarde en met tomeloze inzet.” Daarop kregen de vrijwilligers een mooie cheque van €350,- die ze naar eigen goeddunken mogen besteden. Wie weet horen we nog eens wat ze ermee gedaan hebben maar deze vriendelijke vrijwilligers kennende, zal het geld zeker heel goed besteed worden.