Eigen(tijdse) uitvoering Tsjechov De Musical

Algemeen
Frank Geisink.
Frank Geisink. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Stichting MusicalOpera brengt een gloednieuwe productie van Tsjechov De Musical op de planken. Het betreft een eigen bewerking van de hand van Robert Long en Dimitri Frenkel Frank. Een eigentijdse versie ook, waar de erfgenamen van de makers ruimhartig ‘ja’ tegen hebben gezegd.

Robert Long wordt zestien jaar na zijn vroegtijdig overlijden nog altijd wordt gerekend tot een van de grootste kleinkunstenaars die ons land heeft gekend. Ook Dimitri Frenkel Frank was in zijn tijd een geliefd kunstenaar en bekend persoon, met name op literair, toneel- en filmgebied. De heropvoering van de musical is ook bedoeld als eerbetoon aan het tweetal.

Tsjechov De Musical duurt ruim anderhalf uur, zonder pauze. Het stuk heeft volgens de stichting aan kracht gewonnen, waarbij één grote, dramatische lijn de vele facetten uit het leven van de beroemde auteur-toneelschrijver Anton P. Tsjechov (1860-1904) voor het voetlicht komt. De hoofdrol van Anton P. Tsjechov wordt vertolkt door de professionele musicalacteur Frank Geisink. Een vijfkoppige band onder leiding van Robert Stoop begeleidt de show. De regie is in handen van Stef Heijnen-Bakker. 

Er worden drie voorstellingen gegeven in theater De Kunstgreep in Oostzaan (vrijdag 1 juli om 20.00 uur, zaterdag 2 juli om 15.00 en 20.00 uur) en twee voorstellingen in het Zaantheater te Zaandam (woensdag 7 en donderdag 8 juli om 20.30 uur).

Uitgebreide informatie over de voorstelling staat op www.musicalopera.nl.