Vesta-gezicht Jan Voet overleden

Algemeen
Jan Voet zoals iedereen hem heeft gekend.
Jan Voet zoals iedereen hem heeft gekend. (Foto: Archieffoto Rodi Media/MvS)

OOSTZAAN - Jan Voet, mede-oprichter en hét gezicht van sterrenwacht Vesta, is afgelopen zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Het gebeurde tijdens de viering van het vijftigjarig jubileum van Vesta in de Grote Kerk. Vlak voordat hij zijn toespraak zou houden zakte hij in elkaar.

Het was de grote passie van Voet om zijn onuitputtelijke kennis over sterrenkunde in de breedste zin van het woord te delen. Hij liet zich daarbij niet hinderen door zijn gevorderde leeftijd en de rit vanuit zijn woonplaats Putten die hij naar de wekelijkse bijeenkomst in Oostzaan op de vrijdagavond moest afleggen.

Recentelijk kampte Voet met gezondheidsklachten. Toch wilde hij de jubileumviering laten doorgaan. En juist tijdens die viering is hij overleden, gestorven in het harnas. De aanwezigen hebben een erehaag gevormd en met groot respect en applaus is zijn lichaam de kerk uitgereden.

Het bestuur laat weten dat het plotselinge overlijden van Jan Voet hen zeer heeft geraakt en dat alles in het werk wordt gesteld zijn levenswerk voort te zetten.