De Evacuatie.
De Evacuatie. (Foto: HATO)

Interactieve podwalk-app brengt watersnoodramp Tuindorp Oostzaan weer tot leven

Nieuws

TUINDORP OOSTZAAN - Volgend jaar is het zeventig jaar geleden dat de watersnoodramp ons land trof. De NTR besteed hier aandacht aan door middel van de vierdelige documentaire, die vanaf 6 januari om 20.30 uur te zien is op NPO 2. Daarbij is een gelijknamige interactieve podwalk-app ontwikkeld, in samenwerking met bureau Robot Kittens. 

Hiermee kunnen mensen onder andere audiowandelingen maken, ingesproken door Winfried Baijens, op verschillende plaatsen in Nederland waar in de geschiedenis de overstromingen hebben geteisterd. De app is voorzien van Augmented Reality (A.R.), waardoor de overstromingen digitaal tot leven komen. De podwalk-app is vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden voor iOS- en Android-gebruikers.

“We hebben een gebruiksvriendelijke app voor de NTR-serie ‘Het water komt!’ ontwikkeld, waarin je de verschillende watersnoodrampverhalen kan beluisteren”, zegt Tijmen Mulder van Robot Kittens uit Hilversum, die samen met zijn team de app voor NTR heeft ontwikkeld. “In de app zijn verschillende Podwalks te vinden, waarmee je via een kaart unieke looproutes kan wandelen en je via audio een verhaal hoort over de impact van een watersnoodramp op die locatie. We hebben ook gebruikgemaakt van Augmented Reality. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien hoe hoog het water kwam en hoe de situatie er toentertijd uitzag. Door de telefoon op de desbetreffende locatie te richten, maakt de app de bijzondere verhalen zichtbaar. We willen hiermee een unieke gebruikerservaring creëren en dat de watersnoodramp niet vergeten wordt.”

De podwalk-app ‘Het water komt!’ is op zeven plekken in Nederland toe te passen, waaronder Amsterdam Tuindorp Oostzaan, Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen en Oude-Tonge. Vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden in de app store en op Google Play. Meer informatie: www.ntr.nl | www.robotkittens.com

Er komt een podwalk-app.
Van het platje in de boot.
Afbeelding
Buren delen elektrische auto's Nieuws 6 feb, 14:24
Afbeelding
Compaen wacht weken van de waarheid Sport 6 feb, 12:16
Afbeelding
Huisvuilinzameling particulier aanbesteden Nieuws 6 feb, 10:03
Afbeelding
Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn Algemeen 6 feb, 10:00
Afbeelding
Forse winst oliemaatschappijen Nieuws 5 feb, 20:53
Afbeelding
Mobieltjes de klas uit Nieuws 5 feb, 11:14
Afbeelding
Internationaal Oekraïnehof in Den Haag Nieuws 5 feb, 10:51
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Opa, vertel nog eens over vroeger' Nieuws 2 feb, 09:05
Afbeelding
Mobiel Media Lab politie komt naar Oostzaan Nieuws 1 feb, 17:39
Afbeelding
Recordaantal neushoorns gestroopt in Namibië Nieuws 1 feb, 09:04
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:14
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.