De Evacuatie.
De Evacuatie. (Foto: HATO)

Interactieve podwalk-app brengt watersnoodramp Tuindorp Oostzaan weer tot leven

Nieuws

TUINDORP OOSTZAAN - Volgend jaar is het zeventig jaar geleden dat de watersnoodramp ons land trof. De NTR besteed hier aandacht aan door middel van de vierdelige documentaire, die vanaf 6 januari om 20.30 uur te zien is op NPO 2. Daarbij is een gelijknamige interactieve podwalk-app ontwikkeld, in samenwerking met bureau Robot Kittens. 

Hiermee kunnen mensen onder andere audiowandelingen maken, ingesproken door Winfried Baijens, op verschillende plaatsen in Nederland waar in de geschiedenis de overstromingen hebben geteisterd. De app is voorzien van Augmented Reality (A.R.), waardoor de overstromingen digitaal tot leven komen. De podwalk-app is vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden voor iOS- en Android-gebruikers.

“We hebben een gebruiksvriendelijke app voor de NTR-serie ‘Het water komt!’ ontwikkeld, waarin je de verschillende watersnoodrampverhalen kan beluisteren”, zegt Tijmen Mulder van Robot Kittens uit Hilversum, die samen met zijn team de app voor NTR heeft ontwikkeld. “In de app zijn verschillende Podwalks te vinden, waarmee je via een kaart unieke looproutes kan wandelen en je via audio een verhaal hoort over de impact van een watersnoodramp op die locatie. We hebben ook gebruikgemaakt van Augmented Reality. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien hoe hoog het water kwam en hoe de situatie er toentertijd uitzag. Door de telefoon op de desbetreffende locatie te richten, maakt de app de bijzondere verhalen zichtbaar. We willen hiermee een unieke gebruikerservaring creëren en dat de watersnoodramp niet vergeten wordt.”

De podwalk-app ‘Het water komt!’ is op zeven plekken in Nederland toe te passen, waaronder Amsterdam Tuindorp Oostzaan, Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen en Oude-Tonge. Vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden in de app store en op Google Play. Meer informatie: www.ntr.nl | www.robotkittens.com

Er komt een podwalk-app.
Van het platje in de boot.
Afbeelding
Samen muziek maken bij Excelsior Cultuur 30 jan, 11:20
Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 30 jan, 10:34
Afbeelding
Gemeente Oostzaan schenkt hospice Het Tij € 10.000,00 Nieuws 27 jan, 13:06
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Martin Vonk nieuwe voorzitter IJsclub Centrum Oostzaan Nieuws 24 jan, 11:07
Afbeelding
Kansen Oostzanerveld in kaart Nieuws 24 jan, 09:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:58
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Het grote Oranje, het Oostzaanse korfbaltalent Noor (18) gaat ervoor Sport 23 jan, 15:13
Afbeelding
Zondagmiddagconcert met bekend gezicht Uitgaan 23 jan, 14:16
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.