Creatieve workshops voor de buurt

Nieuws
Felix Qui.
Felix Qui. (Foto: Ellen Stoevelaar)

TUINDORP OOSTZAAN - Felix Qui is geen onbekende in Tuindorp Oostzaan. Eerder organiseerde hij magische wandelingen door de wijk en nu geeft hij creatieve workshops in De Evenaar en de buurtwoning Tuttifruttidorp. 

Verschillende buurtbewoners zitten samen stenen te schilderen in Huis van de Wijk De Evenaar. De één maakt een steen met een positieve tekst voor de dag, de ander een herdenkingssteen voor een overleden parkiet. Ook worden er stenen gemaakt om neer te leggen in het dorp. “Stenen beschilderen is leuk en ontspannend tegelijk, ik ben er tijdens de lockdown mee begonnen. Iedere steen ziet er anders uit en zo wordt iedere steen een kunstwerk op zich. Ik word er vrolijk van en hoop andere bewoners ook, vandaar de geluksstenen ook wel happy stones genoemd”, vertelt Felix.

Naast het beschilderen van stenen kun je een creatief dagboek maken, art journaling wordt het ook wel genoemd. Met verschillende technieken en materialen maak je een mooi boek dat je mee naar huis neemt. “Om thuis verder te gaan of om je geheimen in te delen”, lacht Felix.

Felix heeft bij de buurtwerkers van Stichting Dock een bewonersinitiatief aangevraagd. Hiermee heeft hij de materialen kunnen kopen en kunnen de workshops op basis van een vrijwillige donatie gegeven worden. “Ik vind het fijn iets te ondernemen voor mijn buurtbewoners. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen. Creatieve workshops kosten vaak best veel geld en niet iedereen kan dit missen. Als je kunt, geef je een donatie en deze gaat weer terug in leuke ideeën voor de buurt”, legt Felix uit.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni kun je Felix in de middag ontmoeten bij de groepsexpositie ‘Kunst in De Evenaar’ en kun je een steen beschilderen. Dinsdag 6 juni schildert hij tussen 15.00 en 16.30 uur in de Buurtwoning Tuttifruttidorp, Abrikozenstraat 130. Woensdag 7 juni legt hij je het creatieve dagboek uit tussen 19.00 en 20.30 uur in Huis van de Wijk De Evenaar, Kometensingel 189. Aanmelden kan telefonisch bij de Evenaar 020-2382973, of telefonisch per whatsapp of email via buurtwerker Ellen Stoevelaar (06-59999897 of estoevelaar@dock.nl).