Sinterklaas intocht in Oostzaan 2023: bonte optocht van paarden, auto’s en fietsen

Nieuws
Hij komt, hij komt.
Hij komt, hij komt. (Archieffoto Rodi Media)

OOSTZAAN - Sinterklaas, die oude baas, heeft de laatste tijd wat last van zeeziekte. Hij is alweer een jaartje ouder geworden en daarom vindt hij dat geschommel op de boot niet meer zo fijn. 

Vandaar dat hij dit jaar gekozen heeft voor een andere Sinterklaas-intocht Oostzaan. Hij komt met zijn pieten op zondag 19 november in een bonte optocht van paarden, auto’s en fietsen en veel muziek aan bij de sporthal. 

Heb jij een oud, gek of bijzonder voertuig zoals bijvoorbeeld een versierde fiets, een trekker, een scooter, auto of step, een kinderwagen, een rollator of iets anders met wielen? En vind je het leuk om in de optocht mee te rijden of te lopen of om een rariteitenvoertuig beschikbaar te stellen? Mail dan naar oostzaansinterklaas@gmail.com. Hoe uitbundiger de stoet is uitgedost, hoe mooier Sinterklaas het vindt en hoe meer er gezongen en gejoeld wordt, hoe harder de pieten gaan dansen. 

Het zou fijn zijn als er veel kinderen en volwassenen bij de Sinterklaas-intocht Oostzaan zijn. Kun je zingen, juichen, flink zwaaien en wil je Sinterklaas graag welkom heten? Je kunt langs de route gaan staan aan het fietspad op de Twiskeweg, daar komt Sinterklaas langs, de route is afgezet voor alle verkeer. In de sporthal ontvangt de goedheiligman de kinderen tot 14.30 uur. Hier kunnen kinderen hun verlanglijstje aan de sint geven en hem een handje geven. Dus op zondag 19 november tussen 13.00 en 14.30 uur in de sporthal.

Veel plezier alvast bij de Sinterklaas-intocht Oostzaan!

Barbara van Wijk