De leukste Sinterklaas-intochten 2023 van Noord-Holland

Nieuws
Naar welke Sint-intocht ga jij dit jaar?
Naar welke Sint-intocht ga jij dit jaar? (Foto: Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

NOORD-HOLLAND - Zie ginds komt de stoomboot... Jawel, de Goedheiligman en zijn hulp-Sinterklazen zetten alweer bijna voet aan wal vanuit het tropische Spanje! Maar waar zijn de leukste Sint-intochten van Noord-Holland? Onze favoriete locaties op een rij!

De dagen worden weer korter, het speculaas en de pepernoten, kruidnoten en chocoladeletters liggen alweer even in de schappen en de kaarsjes mogen weer aan: de leukste tijd van het jaar is aangebroken! Hoogtepunt is voor velen de aankomst van Sinterklaas en de Pieten in het land. Waar kun je hen opwachten? We zetten de hotspots voor je op een rij (let op: programma’s kunnen nog wijzigen!).

Lees hier alles over de landelijke Sinterklaas intocht in Gorinchem

Leukste Sint-intocht NH 2023

Verheug jij je al op de Sinterklaas-intocht van 2023? Maar weet je nog niet naar welke je toe wil? Doe wat inspiratie op op Rodi.nl, hieronder onze favoriete locaties in Noord-Holland voor de Sint-intocht!

 • 18 november: Alkmaar
 • 18 november: Alphen aan den Rijn
 • 18 november: Beverwijk
 • 18 november: Den Helder
 • 18 november: Zaandam
 • 18 november: Hoorn
 • 18 & 19 november: Castricum en Limmen
 • 18 & 19 november: Egmond en Bergen
 • 18 & 19 november: Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland
 • 19 november: Edam
 • 19 november: Haarlem
 • 19 november: Medemblik
 • 19 november: Uitgeest
 • 19 november: Purmerend
 • 19 november: Oostzaan
 • 25 november: Dijk & Waard
 • 25 november: Heiloo


Sinterklaas-intocht Alkmaar (18-11)

Sinterklaas in Alkmaar? Jazeker, ook dit jaar slaat de Sint samen met zijn Pieten de Kaasstad niet over! Op 18 november volg je de Pakjesboot vanaf 13.00 uur vanuit Koedijk langs de Kanaalkade richting de Bierkade. Vanaf de Limmerhoek vertrekt het gezelschap naar het centrum van de stad. Vervolgens komt Sinterklaas met onder meer zijn Circuspieten rond 15.00 uur aan in De Mare, en een kleine anderhalf uur later arriveert hij in De Hoef. 

Sint-intochten in onder meer Koedijk en Oudijk zijn er ook, kijk voor het volledige intochtprogramma op Rodi Alkmaar.Alphen intocht Sinterklaas (18-11)

Op zaterdag 18 november (dat is al snel!) zet de Sint voet aan wal in Alphen aan den Rijn. Mis het niet! Hier lees je er meer over:
Sinterklaas intocht Beverwijk (18-11)

Komt de Sint dit jaar ook naar Beverwijk? Uiteraard! Noteer zaterdag 18 november maar vast in je agenda. Het Ondernemersfonds en de Gemeente hebben een grote Sinterklaasintocht gepland op de Breestraat. Lees meer:


Den Helder intocht (18-11)

Den Helder is een van de eerste plekken waar de Goedheiligman en het Pieten-gezelschap aanmeren. Zie jij het al voor je, samen uit volle borst sinterklaasliedjes zingen met opperstalmeester Eric en wuivend met vlaggen en gekleed in je mooiste feestoutfit Sinterklaas en zijn Pieten opwachten? Kom dan op 18 november om 11.00 uur naar de Flaneerkade in Den Helder! Misschien krijg je dan nog wel een cadeautje van de Sint...
Sinterklaas intocht Zaandam (18-11)

Naar de Sinterklaas intocht in Zaandam? Om 14.00 uur zet Sinterklaas en zijn (roetveeg) Pieten voet aan wal op de Burcht, wees er dus op tijd bij!

Sint-intocht Hoorn (18-11)

In Hoorn de Sint-intocht bezoeken? Dat kan op zaterdag 18 november! Hij en zijn Pieten meren dan aan bij de Hoornse haven. Veel plezier!
Aankomst Sint Castricum & Limmen (18-11 & 19-11)

Heet de Sint en Pieten welkom in Castricum dit jaar! Als een van de eerste plekken doet de Goedheiligman Castricum aan, en wel op zaterdag 18 november vanaf 13.00 uur bij WC Geesterduin . Liever naar Limmen? Verzamel dan rond dezelfde tijd, maar dan op zondag 19 november, bij Sporthal de Enterij in Limmen.

Het exacte programma vind je hier:Tekst gaat door onder foto

sint intocht sinterklaasintocht sinterklaas pieten 2023 intocht noord holland purmerend dijk en waard uitgeest castricum den helder intocht
Sinterklaas wordt groots onthaald in de provinciehoofdstad: Haarlem! - Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl

Intocht Sinterklaas Egmond en intocht Bergen (18-11 & 19-11)

Wil je naar de Sint-intocht in Egmond aan Zee? Noteer dan zaterdag 18 november in je agenda! Wacht je de Sint en zijn Pieten liever op in Egmond-Binnen of Bergen centrum? Dan zouden we 19 november maar blocken. Trek je mooiste outfit aan en heet het Spaanse comité van harte welkom in onze regio!

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Egmond aan Zee. Een goed ingelichte bron vertelt dat dit gebeurt op het strand van 13.00 tot 16.00 uur. Aankomst is daarbij strandopgang Westeinde, tocht gaat via Voorstraat/Pompplein,Burgemeester Eymaplein/Voorstraat/De Watertoren of De WalSinterklaas-intocht Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland intocht (18-11 & 19-11)

Wanneer komt Sinterklaas aan in Enkhuizen, Stede Broec en intocht Drechterland, wanneer en waar is die? Je leest er alles over in het onderstaande artikel!Intocht Sint in Edam (19-11)

Op zondag 19 november komt de Goedheiligman weer aan in Edam. Op zijn prachtige boot, vergezeld met ontzettend veel Pieten, zal hij om 14.00 uur bij de Kettingbrug Edam binnen komen varen.


Haarlem Sinterklaas intocht 2023 (19-11)

Wanneer is de Sinterklaas intocht in Haarlem? Op 19 november komt hij aan via het Spaarne! Ben jij erbij? Kijk voor meer informatie over de Sint intocht Haarlem 2023 in dit artikel:

Medemblik intocht 2023 (18-11)

De Pakjesboot komt ook naar Medemblik! En wel op 18 november vanaf 16.15 uur, als Sint en zijn Pieten door de binnenstad trekken. Neem je lampion of andere gezellige verlichting mee, dan wordt het samen met de mooi verlichte Pakjesboot een knus spektakel. Geniet jij ook zo van het optreden van de Danspieten? En zing je vrolijk mee met de bekende sinterklaasliedjes? De intocht eindigt bij kasteel Radboud. Tot op de kade!

Uitgeest intocht Sinterklaas (19-11)

Wie de Sint en zijn Pieten in Uitgeest een warm welkom wil heten, verzamelt rond 13.00 uur bij de Meldijk of iets daarna in het Regthuys! Trek jij je mooiste sinterklaasoutfit aan?

Sinterklaas Purmerend 2023 (19-11)

Sinterklaas komt traditiegetrouw natuurlijk ook naar Purmerend! Op 19 november doet hij de gemeente aan en zal hij op de Kanaalkade ter hoogte van de Kanaalstraat, voet aan wal zetten. Daarna trekt de stoet naar de Koemarkt. Ben jij erbij? 

Het programma van Sinterklaas Purmerend vind je hier:


Intocht Sinterklaas Oostzaan (19-11)

Oostzaners, opgelet! Noteer 19 november maar vast in je agenda, want dan is de Sinterklaas intocht in Oostzaan! Hij komt met zijn Pieten op zondag 19 november (in een bonte optocht van paarden, auto’s en fietsen en veel muziek) aan bij de sporthal.  

Sinterklaas Schagen en omgeving (25-11)

Wie Sinterklaas in Schagen wil opwachten, zet vast 13.00 uur in zijn agenda! Het exacte programma is nog niet bekend, wel dat de Goedheiligman en de Pieten vanaf het middaguur voet aan wal zetten tijdens de intocht 2023 in Schagen!

Meer weten over de intochten van Sinterklaas in onder meer Warmenhuizen, Waarland en Petten? Hou dan het intocht-programma in de gaten via Rodi.nl/Schagen!

Sinterklaas Dijk en Waard 2023 (25-11)

In de gemeente Dijk en Waard komen Sinterklaas en de Pieten op 25 november op meerdere plekken aan:

 • Heerhugowaard: op het Stadsplein bij winkelcentrum Middenwaard
 • Langedijk: op het Havenplein
 • Sint Pancras: waarschijnlijk start om 16.00 uur vanaf de Paus Johannes School aan de Sperwer

Wat kun je verwachten? Natuurlijk de beroemde balkonscène, glutenvrije Pieten en veel muzikaal genot! Kijk voor het complete programma Sint-intocht Heerhugowaard, Langedijk en Sint Pancras op Rodi.nl.


Sint intocht Heiloo

Tot slot komt Sinterklaas in Heiloo op 25 november aan. Jij bent er toch ook bij? Meld je zaterdagochtend om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein!

Landelijke Sinterklaas-intocht 2023 (18-11)

Ga je graag naar de landelijke Sint-intocht van 2023? Verzamel dan op zaterdag 18 november in Gorichem, waar de historie van de stad garant staan voor een magische en feestelijke intocht van de Goedheiligman. 

Liever via de tv volgen? De landelijke Sinterklaas-intocht wordt op 18 november vanaf 12.00 uur uitgezonden op NPO Zapp (NPO 3). Zoals altijd gehost door Dieuwertje Blok.

Veel intocht-plezier gewenst namens heel Rodi!