Wiebeke start ‘Roep voor Soep’ in Tuindorp

Nieuws
Wiebeke houdt wel van een beetje vrolijkheid.
Wiebeke houdt wel van een beetje vrolijkheid. (Foto: Ellen Stoevelaar)

TUINDORP OOSTZAAN - Wiebeke Rondeel woont sinds tien jaar in Tuindorp. Eind 2022 is zij met een groep bewoners in Amsterdam-Noord begonnen met het landelijke initiatief ‘Roep voor Soep’. Ze zag dat de verbinding in de buurten, na corona, weg was en dat deed haar verdriet. Nu start ze dit initiatief in haar eigen wijk en maandag 20 november is de tweede keer in jongerencentrum Satirius. 

Vorige maand kwamen zestien bewoners uit de wijk samen om soep te eten in Satirius. Satirius was vroeger buurthuis de Kluft. “Veel bewoners zijn niet heel positief over het jongerencentrum en dan kan ik ergens wel begrijpen”, zegt buurtwerker Ellen Stoevelaar. Het pand roept van buiten gezien niet echt op om gezellig binnen te komen. Wiebeke, optimist pur sang, vertelt dat ze blij is dat ze de aftrap in het jongerencentrum heeft georganiseerd. “Het is een prachtige plek, met grote open keuken en gezellig zitkamer. Ook is er genoeg ruimte voor meer bewoners om aan te sluiten. De komende wintermaanden houden we de ‘Roep voor Soep’ daarom lekker warm en droog binnen”, lacht Wiebeke.

Wiebeke wil dat haar buren zich gehoord en gezien voelen. Ze wil een luisterend oor bieden en een samenzijn organiseren voor bewoners die zich om welke reden dan ook alleen voelen of met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. 

Maandag 20 november van 17.00 tot 18.30 uur een kop soep mee eten? Dit jaar kan dit nog gratis. Iedereen is welkom bij Satirius (Meteorenweg 1). Is vervoer een probleem? Ophalen is mogelijk. Bel dan wel even met buurtwerker Ellen.

Ook een goed idee voor de buurt? Leuk om ook een soepavond te organiseren? Organisatie DOCK is op zoek naar buurtbewoners die dit concept willen uitbreiden. Neem contact op met buurtwerker Ellen Stoevelaar, estoevelaar@dock.nl – 06-59999897.