Laadpalen in Oostzaan: hier vind je ze

Nieuws
Waar staan de laadpalen in Oostzaan?
Waar staan de laadpalen in Oostzaan? (Foto: Adobe Stock)

OOSTZAAN - Steeds meer inwoners van Oostzaan stappen over op elektrische of hybride auto’s om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Om deze auto’s te kunnen opladen, zijn laadpalen onmisbaar. Maar waar kun je de laadpalen in Oostzaan vinden? In dit artikel geven we een overzicht.

Ruim 90 oplaadpunten in Oostzaan

In Oostzaan zijn momenteel 90 laadpalen te vinden. Maar waar staan deze precies? Gelukkig kun je met behulp van de handige kaart van Oplaadpalen.nl eenvoudig opzoeken waar je jouw elektrische auto kunt opladen in Oostzaan. Hier staan een aantal laadpalen in Oostzaan:

  1. Skoonzicht 6, Oostzaan
  2. Skoon 2, Oostzaan
  3. Rietschoot 340, Oostzaan
  4. Rietschoot 96, Oostzaan
  5. Dominee Nanne Zwiepsingel 2, Oostzaan
  6. Leertouwerstraat 17, Oostzaan
  7. Paling 2, Oostzaan
  8. Karper 13, Oostzaan
  9. Kerkbuurt 110, Oostzaan
  10. Jollenmakersweg 31, Oostzaan


Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Oostzaan

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Oostzaan verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,39 in Oostzaan.

Bron: Independer

Laadpalen Oostzaan

Het aantal Nederlanders dat voor elektrische auto’s kiest, groeit harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen, volgens een onderzoek van Independer. Gemeente Oostzaan heeft op dit moment ongeveer 9.700 inwoners, wat neerkomt op 9,3 laadpalen in Oostzaan per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s, met meer dan 3200 snellaadpunten, volgens de ANWB. Hoewel Frankrijk en Duitsland nog verder vooroplopen, heeft België bijvoorbeeld maar 800 laadpalen. Nederland doet het dus relatief goed.

Laadpaal aanvragen Oostzaan

Als je een openbare laadpaal bij jou in de buurt wilt laten plaatsen, dan kun je een openbaar oplaadpunt Oostzaan gratis aanvragen via de website van MRA-elektrisch. Hierbij moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  • De indiener beschikt niet over een parkeerplek op eigen terrein.
  • Het voertuig heeft een minimaal volledig elektrisch bereik van 45 km.
  • Er is een geschikte locatie te vinden.

Als aan de eerste selectiecriteria is voldaan komt het bericht bij gemeente Oostzaan binnen. Gemeente Oostzaan kan de aanvraag accepteren of weigeren. Bij weigeren geeft de gemeente de reden op per e-mail. Bij accepteren krijgt de aanvrager na elke vervolgstap een bericht.