Nederlied eert Johnny Jordaan

Partnerbijdrage
Tante Leen en Johnny Jordaan.
Tante Leen en Johnny Jordaan. (Foto: Neeltje Knaap)

REGIO - Na de successen met de kerstshows rond de grote drie uit de Jordaan, brengt Stichting Nederlied met ‘Oh Johnny in Droomland’ een nieuw theatraal eerbetoon aan een van Mokums grootste zangers: Johnny Jordaan. Een feestelijke verhaal, vol met muziek, verdriet, humor en bijzondere hemelgasten.

Honderd jaar geleden werd de immens populaire zanger Johnny Jordaan geboren. Dat gaat Nederlied vieren met een fantastische voorstelling. Want nog steeds klinken de liedjes van onze Amsterdamse legende in de cafés en op feestjes. Het wordt een ode in de vorm van een speciaal theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan, met een terugblik uit de hemel op zijn aardse bestaan.

In ‘Oh Johnny in Droomland’ treft het publiek Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti aan in de hemel. En geloof het of niet, er bestaat daar een afdeling Jordaan! Hun beschermengel probeert ter plekke alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt daar aan de poorten van het Paradijs? En is deze persoon wel welkom? En kan met de komst van die vreemde gast de lieve vrede worden bewaard? Gelukkig treffen de drie ook vele lieve overleden vrienden en familieleden aan in dit Droomland. 

Een feest der herkenning, omlijst met prachtige liedjes, zoals: ‘Zal er ooit een Jordaan in de hemel bestaan’, ‘De afgekeurde woning’, ‘Droomland’, ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Mijn ouwe Amstelstad’.

Met Rob van de Meeberg (Johnny Jordaan), Marjolijn Touw (Tante Leen en ‘Moessie’), Frans Mulder (Willy Alberti en Wim Sonneveld), Rosa Mee (beschermengel en Tottie) en Evert de Vries (partner Ton Slierendrecht en geheime gast). 

Muzikale begeleiding: Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon); regie: Johan Verheij.

Data

15 t/m 17 december in Theater De Kwaker, Westzaan (try-outs)

21 t/m 26 december in Theater Het Zonnehuis, Tuindorp Oostzaan

14 januari in Theater De La Mar, Amsterdam

3 februari in het Zaantheater, Zaandam

4 februari in Theater Kunstlinie, Almere

Kaarten reserveren? Dat is mogelijk via de website van de stichting: www.nederlied.nl/oh-johnny-in-droomland