Glasvezelcampagne in gemeente Opmeer gaat van start

Algemeen
Binnenkort ook glasvezel bij u in de straat?
Binnenkort ook glasvezel bij u in de straat? (Foto: Shutterstock)

DELTA Netwerk start met een glasvezelcampagne in gemeente Opmeer. Als 20% van de inwoners van Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek vóór 19 april 2023 een abonnement afsluit, wordt er glasvezel aangelegd. Deze inwoners krijgen dan een glasvezelaansluiting in huis en bovendien krijgen zij de aansluitkosten van 650 euro cadeau.  

Aanmelden kan na de postcodecheck op https://www.deltanetwerk.nl/ . Op meerdere momenten worden informatieavonden gehouden om de inwoners te informeren over de campagne en de mogelijkheden van glasvezel.


Wethouder Vincent Buis: “Snel internet is een basisbehoefte nu we steeds meer thuiswerken of om bijvoorbeeld zorg te regelen via internet. Wij zetten ons in voor een leefbaar Opmeer en een snel en betrouwbaar internet is daarbij belangrijk. Een deel van Spanbroek is al aangesloten op glasvezel. We zijn blij dat de inwoners en de ondernemers van de andere kernen en het laatste deel van Spanbroek en Wadway nu ook de kans krijgen om aangesloten te worden op glasvezel.”

(Online) informatieavonden

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inloop is vanaf 19.00 uur, waarna vervolgens om 19.30 uur een presentatie start. Hierna is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Deze informatieavonden vinden plaats op:

  • maandag 13 februari bij Café ‘t Centrum, Driestedenweg 126, De Weere;
  • dinsdag 14 februari bij De Hooghe Heeren, Herenweg 60, Hoogwoud;
  • woensdag 15 februari bij Het Kerkhuys, Spanbroekerweg 17, Spanbroek;
  • woensdag 22 februari bij Café De Stompe Toren, Schoolstraat 40, Aartswoud.

Ook vindt er een online informatieavond plaats. Iedereen kan die op maandag 6 maart vanaf 19.30 uur deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via https://www.deltanetwerk.nl/ .

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.