De Klucht van de Koe in het Rundveemuseum in Aartswoud

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Het Rundveemuseum en de zorgboerderij in Aartswoud bestaan tien jaar en dat wordt gevierd. Een mooi jubileum, waarin het museum veel beleefd en overwonnen heeft. Het feestelijk hoogtepunt in dit jubileumjaar is de theatervoorstelling ‘De Klucht van de Koe’ waarbij de potstal omgebouwd wordt tot een echt theater.  

De Klucht van de Koe is een komische theatervoorstelling. De rollen worden gespeeld door drie veeboeren, een kaasboer en een schapenboerin die allen in en rondom Aartswoud wonen. De voorstelling wordt van commentaar voorzien door een echte spreekstalmeester en omlijst met muziek en zang. 

Ode aan de koe en Westfriese cultuur

Over De Klucht van de Koe: in 1612, meer dan vierhonderd jaar geleden, voltooide Adriaan Gerard Bredero dit komische toneelstuk. Voor deze voorstellingen in het Rundveemuseum is dit speciaal bewerkt naar de actualiteit èn in het Westfries. In deze klucht draait het om de goedgelovigheid van een boer die zich om de tuin laat leiden door een sluwe dief. Samen belanden ze in een stadsherberg, waar ze kennis maken met een kroegloper die de herbergierster probeert te verleiden. In deze voorstelling, draait het om de verbinding tussen stad en platteland, beheersing en beschaving en het leven vol met driften. Kortom: thema’s die nu nog steeds actueel en herkenbaar zijn. Boeren, burgers en buitenlui: komt dat zien!

Samenwerking

Voor dit bijzondere project werkt het Rundveemuseum samen met Stichting Uit de Klei uit Hoogwoud onder leiding van Tim de Haan, met medewerking van Zorgerf Aartswoud. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren. De voorstellingen vinden plaats op 13 (try-out), 16, 17,18 jun en op 22, 23 en 24 juni.
Kaarten zijn te koop via de website van het Rundveemuseum.

Meer informatie staat op https://www.rundveemuseum.nl/