Zomertijd Opmeer 2024 programmaboekjes

Nieuws
Er is keuze uit ruim veertig leuke activiteiten.
Er is keuze uit ruim veertig leuke activiteiten. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - De werkgroep van Zomertijd Opmeer heeft hard gewerkt aan het samenstellen van een leuk programma voor de twaalfde editie van Zomertijd Opmeer, die dit jaar zal plaatsvinden van zaterdag 8 tot en met zaterdag 22 juni 2024. Zomertijd Opmeer is bedoeld voor volwassenen en senioren uit de gemeente Opmeer die niet (alleen) op vakantie kunnen of willen, maar het wel leuk vinden om samen met anderen iets leuks te ondernemen tijdens de zomerperiode.

Er zijn ook activiteiten opgenomen waar (klein)kinderen aan kunnen deelnemen. Door in groepen te gaan probeert de organisatie de kosten voor vervoer en de kosten voor de activiteit zo laag mogelijk te houden, zodat ook mensen met een smalle beurs kunnen deelnemen. Mensen die van de gemeente een brief over de ‘Samenpas Opmeer’ hebben ontvangen, kunnen met die pas 50% korting op het deelnemersgeld krijgen. 

Activiteiten

Er is keuze uit ruim veertig leuke activiteiten op het gebied van onder andere theater, cultuur, musea, stadswandelingen, creatieve activiteiten, lekker eten, een leuke fietstocht, gezellige workshop met een high tea en een workshop om ukelele te leren spelen. Kortom, te veel om op te noemen. Voor het volledige overzicht kun je het programmaboekje bekijken.  Het programmaboekje is te zien op www.zomertijdopmeer.nl of af te halen op de volgende locaties: 

 - Opmeer: Gemeentehuis in de informatiehoek en in de bibliotheek van Opmeer.
- Spanbroek: Wijksteunpunt de Schakel, de Readshop
- Hoogwoud: Wijksteunpunt de Lindehof, de Vergadelaar (SJJO) Weyver 8c boven en de Spar
- De Weere: Café ‘t Centrum
- Aartswoud: Het Rundveemuseum

Inschrijven

In het programmaboekje staat duidelijk beschreven waar, wanneer en hoe de inschrijving en betaling voor de activiteiten zullen plaatsvinden. Inschrijving gaat op volgorde van inschrijfdatum en vol is vol. Bij bepaalde activiteiten is een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk. De inschrijving sluit op zondag 5 mei 2024. De werkgroep wil graag mensen bereiken die het moeilijk vinden om zelf iets te gaan ondernemen en misschien daardoor dreigen te vereenzamen. Soms hebben mensen een klein duwtje in de rug nodig om een stap naar buiten te zetten en contacten te leggen.

Op zoek naar chauffeurs en vrijwilligers

De organisatie is altijd op zoek naar chauffeurs die kunnen rijden op de busjes van het SSJO (minibus van negen personen) en vrijwilligers die het leuk vinden om een activiteit te begeleiden. Voor meer informatie mail naar zomertijdopmeer@gmail.com of bel naar 06 - 49358443,  06 - 30451263.