Kom achterom tijdens Aartswoud in kerstsfeer

Uit
Met het kersttreintje door Aartswoud.
Met het kersttreintje door Aartswoud. (Foto: aangeleverd)

Traditiegetrouw is in het weekend na Sinterklaas het Westfriese dorp Aartswoud in kerstsfeer gehuld. Bezoekers mogen zaterdag 10 en zondag 11 december binnen komen zonder kloppen op maar liefst negentien locaties. Nog niet eerder stonden tussen 10.00 en 17.00 uur zoveel deuren open voor bezoek. Op zaterdag is de openingstijd zelfs verruimd naar 20.00 uur. De enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt.

Veel bezoekers weten het al: daar waar de vlag wappert staan de deuren open. Het kerstthema wordt verassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Op elk adres liggen gratis folders klaar met informatie over de locaties en een plattegrond.

Op creatief gebied valt er veel te zien. De nadruk daarbij ligt op handgemaakt, natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. Ook de smaakpapillen kunnen aan het werk. Peren uit eigen boomgaard, oliebollen, gerookte vis en ander lekkers is er te kust en te keur. Voor kinderen zijn er kinderworkshopjes. In de Schoolstraat zijn gratis concerten te beluisteren. 

Muziek

Hale Bob Four treedt op zaterdag vanaf 17.30 uur op in het dorpscafé. Zij zingen kerstliedjes en evergreens. De volgende dag zingen Shanice van der Fluit en Anouk Geertsema tussen 14.00 en 16.00 uur kerstliedjes in de stal van het Rundveemuseum. En de opbrengst van de kerstbomen die op zaterdag te koop zijn is voor de sportvereniging.

Tot slot aandacht voor het kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur voor een luttel bedrag overal in- en uitstappen. Dan blijft er meer tijd over om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaars stemming te komen. Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl