Aartswoud op 9 en 10 december in kerstsfeer

Uitgaan
Met het kersttreintje door het dorp.
Met het kersttreintje door het dorp. (Foto: aangeleverd)

Het is al jaren traditie dat in het weekend na Sinterklaas Aartswoud in Kerstsfeer is gehuld. Bezoekers zijn zaterdag 9 en zondag 10 december weer hartelijk welkom op maar liefst 22 locaties. Drie nieuwe adressen sloten zich aan.

De openingstijden van alle locaties zijn op zaterdag vanaf 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de avond is het dorp, behalve fraai versierd, ook sprookjesachtig verlicht. En de enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt.

Talrijke bezoekers weten het al: daar waar de kerstvlag wappert staan de deuren open. Het kerstthema wordt verassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Op elk adres liggen gratis folders klaar met informatie over de locaties en een plattegrond.

Veel te zien op creatief gebied

Op creatief gebied valt er heel veel te zien. De nadruk daarbij ligt op handgemaakt, natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. Ook de smaakpapillen kunnen aan het werk; peren en walnoten uit de lokale boomgaard, heerlijke erwtensoep in het gezellige café, lekkere taart in het Rundveemuseum en nog veel meer lekkers. Kinderen kunnen meedoen aan kinderworkshopjes, zoals kaarsen maken. In het café treedt om 18.30 uur The Wheelbarrow band op met Ierse folk music en kerstliedjes. Shanice van der Fluit houdt zondag een sing-in in de stal van het Rundveemuseum. En de opbrengst van de kerstbomen die op zaterdag te koop zijn is voor de sportvereniging en het Rundveemuseum.

Kersttreintje

Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur voor een klein bedrag met het kersttreintje mee en overal in- en uitstappen. Dan blijft er meer tijd over om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaarstemming te komen. Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl