Jeroen loopt 24 uur voor het goede doel

Algemeen
Afbeelding
Jeroen Kuyper start zijn challenge. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND -  Vanavond om 17.00 uur is Purmerender Jeroen Kuyper vanuit zijn woning in Weidevenne begonnen aan zijn ‘challenge’ om in een etmaal 161 kilometer te lopen. Tot morgen dezelfde tijd loopt Jeroen in verschillende blokken (bijna) continu door, in twaalf routes door Purmerend en wijde omgeving. Niet alleen voor zichzelf omdat hij, als ‘ultrarunner’, de 1000 miles challenge wil halen dit jaar, maar ook voor een ander doel. Met zijn 24 uur doorlopen ondersteunt hij Rachel Hayhoe en Bart Bozelie in de kosten van deelname aan de Expedition Red Cross in Oeganda. Sponsoring per kilometer is een optie..

Rachel en Bart zouden al in 2020 deelnemen aan deze Expedition Red Cross, een project van het Rode Kruis. Een bevlogen groep mensen doet daarin een zes dagen durende ‘back to basic’-trekking van 80 kilometer, in sommige gevallen tot bijna 4.500 kilometer hoogte. Ze bezoeken tijdens deze beproeving ook projecten van het Rode Kruis. De deelnemers hiervan betalen hun verblijf zelf, en zamelen zelf de sponsorgelden in voor het Rode Kruis. 

Sponsor een kilometertje mee...

Rachel en Bart zijn dit hele jaar druk geweest met inzamelen en sponsoren zoeken, al werd de tocht door corona vooralsnog telkens uitgesteld. Met de hoop op het doorgaan van de expeditie volgend jaar, en tevens met het laatste restje geld dat hiervoor nog moest binnen komen, besloot Rachel het initiatief van mede-hardloper Jeroen vanuit haar eigen onderneming te ondersteunen door het sponsoren van elke kilometer: 5 euro per mijl. Meer sponsors zijn welkom! Overigens loopt ze zelf ook een aardig stukje mee, morgen (woensdag)ochtend om 7 uur, een kleine 14 kilometer. Dus wie vannacht, of morgen gedurende de dag, Jeroen ziet langskomen, in elk traject als hart onder de riem vergezeld door een andere hardloper: heb niet alleen respect voor zijn inspanningen, maar denk aan het doel dat hij hiermee kan bereiken. Om ook te doneren kijk even op de FB-site van Rachel Hayhoe.

Meer informatie over de Rode Kruis Challenge van Rachel en Bart:
https://expedition.actievoorrodekruis.nl/actie/rachel-hayhoe