Laadpalen in Purmerend: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Purmerend?
Waar staan de laadpalen in Purmerend? (Foto: Adobe Stock)

PURMEREND – Inwoners van de gemeente Purmerend rijden steeds vaker een elektrische auto, met het oog op een duurzame toekomst. Om de elektrische auto op te laten heb een laadpaal nodig. Maar waar vind je de laadpalen in Purmerend? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het gebruik van elektrische auto’s onder Nederlanders hard. Harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. De gemeente Purmerend heeft momenteel ruim 92.000 inwoners. Dat komt neer op ongeveer 5,6 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800.

Ruim 500 laadpalen in Purmerend

In de gemeente Purmerend vind je ten tijde van schrijven 516 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen precies?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Purmerend.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpaal aanvragen Purmerend

Als je geen eigen terrein hebt om een laadpaal te plaatsen, kun je een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Openbare laadpalen zijn gratis om aan te vragen en te plaatsen. Een verzoek dien je in via de website van MRA-E. Je moet hiervoor wel aan een aantal eisen voldoen:

  • Je woont in Purmerend of werkt hier minimaal 18 uur per week.
  • Je bent in het bezit van een elektrische auto met een elektrisch bereik van minimaal 45 kilometer per uur.
  • Je hebt geen mogelijkheid om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein of privéparkeerplaats.