Beeldpresentaties over Beemster buurtschapjes

Cultuur
De Klaterbuurt te zien met zicht op de Rijperweg vanaf De Rijp.
De Klaterbuurt te zien met zicht op de Rijperweg vanaf De Rijp. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - De Beemster is rijk aan buurtschapjes. Kleine plukjes bebouwing waar je zo langs rijdt, zonder te weten dat er wel degelijk namen zijn gegeven aan deze plaatsen. In maart en april laten Cor en Lida Roet, aan de hand van oude foto’s, beleven hoe het er ongeveer 90 jaar geleden in alle rust aan toe ging in de buurtschapjes.

Voorbeelden van buurtschapjes zijn de Klaterbuurt, Ons Hoekje, De Blikken Schel, Halfweg, De Noordbeemster (ook wel Assummerbuurt) genoemd, Arenberg en Hoornsche Keet. Vaak had elk buurtschapje zijn eigen café, winkel en bakker.

Beeldpresentaties: zondag 17 maart om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in Woonzorgcentrum Middelwijck (in de tuinkamer), Pr. Beatrixpark 54, Middenbeemster. Donderdag 28 maart en dinsdag 2 april om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster. De entree is gratis voor HGB leden. Introducés en belangstellenden betalen 5 euro.

Meer informatie via info@historischgenootschapbeemster.nl of via 0299-673500 (Arie Reijm) of 0299-681699 (Françoise de Gooijer).