Zon op Purmerend gaat zaterdag in Markthal daten voor nieuwe daken

Duurzaamheid
Het dak van het Leeghwaterbad ligt al vol met zonnepanelen.
Het dak van het Leeghwaterbad ligt al vol met zonnepanelen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vertegenwoordigers van energiecoöperatie Zon op Purmerend zijn zaterdag 14 oktober aanwezig tijdens de slotbijeenkomst van de Week van Duurzaamheid in de Markthal. Zij kunnen vertellen hoe en met welk resultaat de huidige vijf projecten voor de certificaathouders zijn gerealiseerd. Zon op Purmerend wil zaterdag in contact komen met eigenaren van wat grotere daken om samen te bezien of een zonnedak via de energiecoöperatie mogelijk is. Met alle liefhebbers van verduurzamen is de Week van Duurzaamheid een bijzonder moment voor een date voor een dak.

Zon op Purmerend bestaat uit vrijwilligers, zij hebben landelijke ondersteunening en een gespecialiseerd technisch adviseur. De energiecoöperatie is zaterdag in de Markthal bij de Koemarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Vrijblijvend

Wie belangstelling heeft voor deelname aan een volgend zonnedak van Zon op Purmerend kan geheel vrijblijvend de contactgegevens laten noteren. Graag wil Zon op Purmerend weer een project beginnen en is aan het daten, op zoek naar geschikte daken van bedrijven of organisaties. De vrijwilligers van de energiecoöperatie ontmoeten belangstellenden graag in de Markthal.

Vijf projecten

De afgelopen jaren heeft Zon op Purmerend zonnedaken gerealiseerd op het stadhuis, sportzaal De Kraal, schoolgebouw AntonÍ Gaudi, sporthal De Beuk en het Leeghwaterbad. De certificaathouders ontvangen jaarlijks na aftrek van de kosten de opbrengst van de fossielvrije energieopwekking op de bankrekening. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering legt het bestuur verantwoording af over de inkomsten en kosten per project.

Nadere informatie over de doelstelling en inzet van Zon op Purmerend staat op de website van de energiecoöperatie, www.zonoppurmerend.nl