Brein Fit Inloop in buurtpunt De Gors goed bezocht en wordt uitgebreid

Nieuws
Het programma bestaat uit spellen en beweegactiviteiten die het brein stimuleren.
Het programma bestaat uit spellen en beweegactiviteiten die het brein stimuleren. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het Brein Fit programma bestaat uit spellen en beweegactiviteiten die het brein stimuleren. Steeds meer mensen herkennen bij zichzelf of bij een ander vergeetachtigheid of andere geheugenproblemen. Uit onderzoek blijkt dat geheugenproblemen de kwaliteit van het dagelijks leven beïnvloeden. Fysieke en geheugentraining bevordert behoud van het geheugen en kan verlies vertragen. Vanwege de goede bezoekersaantallen starten na de zomer twee groepen, zodat deelnemers nog beter op eigen niveau kunnen meedoen.

Initiatief van Spurd, De Zorgcirkel en Clup Welzijn start na de vakantie met twee groepen

Sinds januari dit jaar is er elke maandag het laagdrempelig en kosteloos Brein Fit programma voor 55-plussers. Zij weten de Brein Fit Inloop (BFI) in buurtpunt De Gors aan de Lisdoddestraat goed te vinden. Sociale contacten, gesprek en herkenning bij anderen blijken belangrijk voor het brein en de kwaliteit van het dagelijks leven. De BFI - een initiatief van Spurd, De Zorgcirkel en Clup Welzijn - begint steeds om 13.00 uur.

Enthousiaste reacties

Deelnemers zijn enthousiast: “Ik train mijn brein op een leuke manier en doe sociale contacten op. Na de les ben ik moe in mijn hoofd maar is mijn aandacht beter.” Ook mantelzorgers zijn positief: “Als mantelzorger is het BFI ontspanning, met aanpak van het brein en heel belangrijk, sociale contacten.”

Ontmoeting en gezelligheid dragen daar ook aan bij. Professionele begeleidsters stimuleren in groepsverband het brein en het geheugen en helpen met advies en acceptatie van veranderingen. Naasten hebben ook te maken met de gevolgen van vergeetachtigheid en andere geheugenproblemen van partner of ouder, daarom is de Brein Fit Inloop ook voor hen bedoeld.

Zomersluiting BFI

Tot en met 24 juli kan je elke maandag tussen 13.00 en 16.00 uur binnenlopen voor de Brein Fit Inloop in buurtpunt De Gors, Lisdoddestraat 40 in Purmerend. In verband met de vakantie is er op de maandagen 31 juli, 7 en 14 augustus geen Brein Fit Inloop. Vanaf maandag 21 augustus wordt de draad weer opgepakt en is er wekelijks Brein Fit Inloop. Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening.