Borrelplank van 32 meter vol met producten uit de Beemster

Nieuws
Genieten van lekkernijen uit de streek vanaf een borrelplank van liefst 32 meter. Er werd gretig geproefd en genoten. Wethouder Harry Rotgans (in het midden met hoed) opende het culinaire spektakel en prikte uiteraard een vorkje mee.
Genieten van lekkernijen uit de streek vanaf een borrelplank van liefst 32 meter. Er werd gretig geproefd en genoten. Wethouder Harry Rotgans (in het midden met hoed) opende het culinaire spektakel en prikte uiteraard een vorkje mee. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - In de Markthal op de Koemarkt is vrijdagmiddag ‘Proef de Beemster’ van start gegaan, als onderdeel van de Dutch Food Week. Inwoners van Purmerend en Beemster gingen dankbaar in op de uitnodiging om te komen proeven van een liefst 32 meter lange borrelplank (de langste ter wereld) met daarop allerlei lekkernijen uit de streek.


Boertje Bram presenteerde tijdens Proef de Beemster de producten van het land van zijn ouders waaronder de beroemde aardappel Beemster Valery. (Foto: Evert Ruis)

Het gezellige borreluurtje was de opmaat naar het evenement ’Proef de Beemster’. Verschillende restaurants in Purmerend en de Beemster serveren tot en met 29 oktober speciale gerechten met ingrediënten uit de Beemster. 

Voor meer informatie kun je kijken op www.visitbeemster.nl