Huub Stapel leest voor uit door Purmerends gezin Jansen gemaakt wiskundeboek voor kinderen

Nieuws
Ronald Jansen leest hier het boek voor aan zijn 5-jarige kleinzoon Pascal.
Ronald Jansen leest hier het boek voor aan zijn 5-jarige kleinzoon Pascal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het gezin Jansen uit Purmerend, bestaande uit vader Ronald, moeder Marga en dochter Amber, heeft de handen ineen geslagen voor de totstandkoming van het kinderboek ‘Pi is zijn cirkel kwijt’, waarin wiskundige begrippen op een speelse en begrijpelijke manier worden uitgelegd. Geschikt en ideaal voor kinderen van basisscholen die moeite hebben om wiskunde en de abstracte begrippen in het juiste kader te plaatsen. Heel bijzonder is dat acteur Huub Stapel op zaterdag 14 oktober naar de aula van SG Gerrit Rietveld in Purmerend komt. Hij leest vanaf 10.30 uur voor maximaal 300 kinderen en ouders voor uit het boek. Als je erbij wilt zijn moet je je via de website opgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bezoekers krijgen zelfs een hapje en een drankje aangeboden. En voor de kinderen is er onder meer schminken.

Zaterdagochtend 14 oktober om halfelf in de aula van SG Gerrit Rietveld in Purmerend

De plannen voor het boek ‘Pi is zijn cirkel kwijt’ borrelden al heel lang bij Ronald Jansen, die al ruim 25 jaar wiskunde doceert op SG Gerrit Rietveld. Jansen is inmiddels gepensioneerd, maar door een gebrek aan wiskundedocenten geeft hij dit vak nog steeds op de school. Ronald merkt al heel lang dat leerlingen veel moeite hebben om het vak wiskunde met de ingewikkelde en abstracte begrippen, te snappen. Hij vond dat daarin verandering moest komen.

Tekst gaat verder onder de foto


De aanwezigheid van Huub Stapel als verteller is wel heel bijzonder. De acteur was onmiddellijk bereid om voor dit doel naar Purmerend te komen. (Eigen foto) 

Marga, de echtgenote van Ronald heeft de teksten in het boek geschreven. En dochter Amber heeft alles uit de kast gehaald om de tekeningen/illustraties zo treffend mogelijk in beeld te brengen. “Om het voor leerlingen zo begrijpelijk mogelijk te maken zijn juist de tekeningen zo belangrijk. Het is eigenlijk een vertellend prentenboek, bedoeld voor kinderen van pakweg 3 tot ongeveer 8 jaar”, legt moeder Marga uit.

Komst Huub Stapel heel bijzonder

Om het boek wat meer onder de aandacht te krijgen, organiseert het gezin op zaterdag 14 oktober een voorleesochtend op SG Gerrit Rietveld. Kinderen, ouders en opvoeders kunnen dan op een ludieke manier kennismaken met het boek. Vooral de aanwezigheid van Huub Stapel is bijzonder. De acteur gaf onmiddellijk aan voor dit doel graag naar Purmerend te komen. Stapel zal het educatieve verhaal vol avontuur, vriendschap en de zoektocht naar de cirkel op zijn kenmerkende wijze nog meer waarde geven. Niet geheel toevallig vindt de ochtend plaats in de Kinderboekenweek. 

Geef je snel op want vol is vol

Er staan op 14 oktober nog meer leuke dingen voor de kinderen te gebeuren. Waaronder schminken.  
Let op! er is beperkte ruimte beschikbaar, dus schrijf je snel in want VOL is VOL! Schrijf je in via de website Events – GrandPi of op Instagram.