Tongen in Purmerend om je vingers bij af te likken

Nieuws
Burgemeester Ellen van Selm opende de avond in De Stallen en had grote waardering voor het initiatief.
Burgemeester Ellen van Selm opende de avond in De Stallen en had grote waardering voor het initiatief. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Tongen in Purmerend, het culinaire avondje uit voor 660 mensen die een verzetje best konden gebruiken, is opnieuw een geweldig succes geworden. De deelnemers, die zich vooraf moesten opgeven, werden over 15 restaurants verdeeld en mochten daar gratis sliptong eten, een wijntje nuttigen en gezellig met elkaar kletsen en nieuwe sociale contacten opdoen. Chapeau voor de deelnemende restaurants, voor de sponsors en natuurlijk voor de organiserende Stichting Vrienden voor Purmerend (SVP), die zich zo langzamerhand een soort weldoener mag noemen.

Tekst gaat onder de foto verder 


(Foto: Evert Ruis) 

De spreekwoordelijke opening vond onder aanwezigheid van burgemeester Ellen van Selm en de wethouders Harry Rotgans, Mario Hegger en Coen Laeveen plaats in De Stallen “Welkom op jullie eigen diner, het is jullie van harte gegund”, zo trapte Jeroen Riemeijer van de SVP af.

Tekst gaat onder de foto verder


(Foto: Evert Ruis)

 Na hem nam de burgemeester het woord en zij vertelde trots te zijn om hierbij aanwezig te zijn. “Waar gebeurt dit nou? Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Het is echt uniek. En dat allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers, restauranteigenaren en sponsoren. Daarbij komt dat het in deze tijd extra goed is om dichtbij elkaar te blijven en oog te hebben voor elkaar. We moeten het immers samen maken. Ik wens jullie allemaal een mooie en smakelijke avond”, aldus Van Selm.

Tekst gaat onder de foto verder


(Foto: Monique Majoor)

Nadat zowel de burgemeester als de wethouders kort aan tafel met enkele deelnemers spraken, vertrokken ze voor een rondje langs de overige restaurants waar - evenals in De Stallen - minstens zoveel enthousiasme was te bespeuren. Stichting Vrienden voor Purmerend, deelnemende restauranthouders en medewerkers, alsmede sponsoren en andere vrijwilligers: het was weer om de vingers bij af te likken. Jullie hebben ervoor gezorgd dat mensen die het geloof in een mooie en zorgeloze wereld een beetje kwijt waren, middels dit zetje in de rug weer een enigszins positieve kijk hebben.


(Foto: Evert Ruis)