Opvanglocatie in Purmer-Zuid zuid gaat niet door

Nieuws
Onlangs waren veel verontruste buurtbewoners aanwezig in het gemeentehuis. Terwijl al druk gesproken werd over verdere acties hebben ze onbedoeld steun gekregen vanuit het Rijk. De opvanglocatie voor 500 tot 1500 Oekraïners in Purmer Zuid zuid komt er niet.
Onlangs waren veel verontruste buurtbewoners aanwezig in het gemeentehuis. Terwijl al druk gesproken werd over verdere acties hebben ze onbedoeld steun gekregen vanuit het Rijk. De opvanglocatie voor 500 tot 1500 Oekraïners in Purmer Zuid zuid komt er niet. (Foto: Han Giskes)

PURMEREN - Er is een streep gegaan door het voornemen om in de Purmer-Zuid zuid in Purmerend een opvanglocatie te bouwen voor 500 tot 1500 Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Het Rijk heeft aangegeven geen geld te willen uittrekken voor de bouw van 500 tijdelijke woningen.

Opluchting overheerst bij de bewoners in de omgeving van het weiland waar de locatie was gepland. Vandaag, donderdag 30 november, zou het voorstel van het college in de gemeenteraad worden besproken. Dat heikele punt kan van de agenda.    

Er is al weken onrust bij bewoners in en rond Purmer-Zuid. Aanvankelijk omdat het college het plan voor de bouw van een opvanglocatie in het geheim werd opgezet. Na het uitlekken hiervan kwam een groot deel van de bewoners in verzet. Dit resulteerde in een door velen ondertekende petitie en een veelbesproken gespreksavond in het gemeentehuis. 

Nu het plan vanuit het Rijk onderuit is gehaald, beraadt het college zich op verdere stappen.