Woningen Rietdekkerstraat en Gorslaan gesloten na geweldsincidenten

Nieuws
Ook aan de Rietdekkerstraat is een woning gesloten.
Ook aan de Rietdekkerstraat is een woning gesloten. (Foto: Inter Visual Studio)

PURMEREND - Op 1 maart heeft burgemeester Ellen van Selm woningen aan de Rietdekkerstraat en Gorslaan gesloten. De woning aan de Rietdekkerstraat is twee keer doelwit van een beschieting geworden. Bij de woning aan de Gorslaan zijn meerdere incidenten geweest, waaronder explosies. Bij beide incidenten raakte gewond. 

De gebeurtenissen bij beide adressen kunnen invloed hebben op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid. Om deze reden heeft de burgemeester besloten de woningen voor een periode van twee maanden te sluiten. Eerder is al cameratoezicht ingesteld. De politie blijft vaker surveilleren. 

Extra surveilleren

Daarnaast blijven politie en handhaving vaker surveilleren in de omgeving van de woning. Burgemeester Ellen van Selm: “Een incident met een vuurwapen heeft veel impact op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in een wijk en ook explosies zijn een verstoring van de openbare orde en veiligheid. Om de openbare orde en het gevoel van veiligheid in de wijk te herstelllen, neem ik deze maatregelen.”

Melden

De burgemeester roept iedereen op die informatie heeft over deze incidenten en dit nog niet heeft gemeld om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of kijk op meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden. Ook wordt iedereen opgeroepen melding te maken bij verdachte situaties.