Een van de grootste voorjaarskermissen van land vanaf 17 mei in Purmerend

Nieuws
Het wordt weer genieten op de kermis!
Het wordt weer genieten op de kermis! (Foto: Moments by Kelly)

PURMEREND - Een van de grootste voorjaarskermissen van het land begint op vrijdag 17 mei in het centrum van Purmerend. Tot en met zondag 26 mei staan er zo’n 50 attracties op de Koemarkt, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, voor de Markthal en op de Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat. 

Op vrijdag 17 mei opent burgemeester Van Selm traditiegetrouw de kermis. Er komt een veelzijdig aanbod; van de Energizer tot de nostalgische draaimolen, behendigheidsspellen, veel vermaak voor de kleintjes en consumptiezaken. Het gedeelte op de Plantsoengracht wordt dit jaar meer bij het kermisterrein betrokken om de rondloop te versterken. Burgemeester Ellen van Selm: “Het is mooi dat onze kermis zo bekend is in de regio. En ondanks dat onze gemeente al aardig groot is, je komt er altijd iemand tegen die je kent. Elk jaar wordt er hard gewerkt om de kermis weer een feest voor iedereen te laten zijn. Daarvoor grote dank en ik wens iedereen die naar de kermis gaat veel plezier toe.”

Programma en openingstijden

De kermis wordt vrijdag 17 mei om 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Ellen van Selm. Vanaf dat moment is de kermis ook open voor bezoekers. Gedurende de kermisperiode zijn er verschillende activiteiten zoals straattheater, een prikkelarme kermismiddag, kortingsmiddag,  kermismiddag voor mensen met een beperking en een vuurwerkshow. Bekijk het gehele programma en de openingstijden op gemeente website, op social media of in de kermiskrant die verspreid wordt.

Aandacht voor veiligheid

Net zoals afgelopen najaar wordt het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De gemeente heeft in overleg met de politie en de kermiscoördinator een aantal maatregelen besproken. Er is gekozen voor extra cameratoezicht, het aanwijzen van het veiligheidsrisicogebied en maatregelen die kunnen worden ingezet afhankelijk van de situatie. Denk daarbij aan preventief fouilleren, het geven van gebiedsverboden aan overlastgevers die terugkeren na een waarschuwing, maar ook het vroegtijdig beëindigen van de kermis. Het veiligheidsrisicogebied is onderdeel van de brede aanpak jeugd en veiligheid. Burgmeester Ellen van Selm: “Ook met deze extra maatregelen is en blijft onze kermis een gezellig feest voor gezinnen en groepjes vrienden en vriendinnen. Voor onruststokers is geen plek.”

Omleidingen

Van dinsdag 14 mei tot en met maandag 27 mei is de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is op dinsdag 21 mei van 00.00 - 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.