Vrienden voor Purmerend trakteert 100 mensen op compleet dagje Keukenhof

Nieuws
Purmerender Rudy Blonk en zijn buurvrouw Paula Goulooze (links) bevonden zich onder de deelnemers. Rechts Marijke Vittali, de nicht van Blonk, die in de buurt van de Keukenhof woont en de gelegenheid aangreep om Rudy te zien en te spreken en ze enigszins wegwijs te maken in het bloemen- en plantenparadijs.
Purmerender Rudy Blonk en zijn buurvrouw Paula Goulooze (links) bevonden zich onder de deelnemers. Rechts Marijke Vittali, de nicht van Blonk, die in de buurt van de Keukenhof woont en de gelegenheid aangreep om Rudy te zien en te spreken en ze enigszins wegwijs te maken in het bloemen- en plantenparadijs. (Foto: aangeleverd)

LISSE/PURMEREND - Geheel volgens jaarlijkse traditie organiseerde de Stichting Vrienden voor Purmerend (SVP) een uitje voor 100 inwoners van Purmerend/Beemster naar de Keukenhof in Lisse. Op maandag 6 mei was het zover. De deelnemers verheugden zich al ver voordat ze de bus in stapten. Bovendien verleenden de weergoden alle medewerking. “Het waren allemaal super enthousiaste mensen die stuk voor stuk veel zin hadden om naar de Keukenhof te gaan. Het zijn mensen waar we trots op zijn en die een steuntje in de rug verdienen”, aldus Hans van Gelder, voorzitter van de Stichting Vrienden voor Purmerend.

De deelnemers werd niet alleen een uitgebreid kijkje gegund in het bekende bloemen- en plantenparadijs, iedereen kreeg ook koffie met appeltaart aangeboden. Kortom, het was een zonovergoten dag met blije en dankbare gezichten, de mensen hebben genoten. Dat onderschrijft Rudy Blonk uit Purmerend, die samen met zijn buurvrouw Paula Goulooze mee was. Hij is de organiserende stichting dankbaar. “Vrienden voor Purmerend doet ontzettend veel, dat is me inmiddels wel duidelijk. Ze nemen mensen mee op een rondvaart door de Amsterdamse grachten, organiseren jaarlijks Tongen in Purmerend en brengen nieuwe haring bij bewoners van zorginstellingen. Dit is de eerste keer dat wij meegaan naar de Keukenhof en ook dit was super geregeld. Ik neem mijn petje af voor de stichting en wil ze langs deze weg nog eens bedanken voor de fantastische dag”, aldus Rudy Blonk.    

Tekst gaat onder de foto verder 


De bloemen, planten en perken stonden er prachtig bij. (Foto: aangeleverd)

Het evenement werd gesponsord door World of Delights uit Lijnden en Taxibedrijf Volendam, die een bus ter beschikking had gesteld. De deelnemers waren onder via WelzijnWonenPlus aangemeld. Van de organisatie waren ook vertegenwoordigers mee. 

De volgende activiteit van SVP staat in juli op de rol. In de week van 8 tot 12 juli is Haring on Tour en worden bewoners van zorginstellingen getrakteerd op nieuwe haring.