94 mensen schoven aan bij Vrijheidsmaaltijd

Nieuws
De aanwezigen werden bediend voor leden van Rotaryclub Purmerend.
De aanwezigen werden bediend voor leden van Rotaryclub Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De Vrijheidsmaaltijd die Rotaryclub Purmerend op 5 mei op de Koemarkt organiseerde, trok ruim de helft meer belangstelling dan vorig jaar. Uiteindelijk schoven 94 belangstellenden aan de lange tafels tafel aan. De lokale politiek was met zo’n 10 mensen redelijk vertegenwoordigd. Onder hen burgemeester Ellen van Selm.

De bediening was in handen van ongeveer 20 rotarians. Zij serveerden soep, brood en kruidenboter. Tussen het eten door was er voldoende ruimte om te praten over vrijheid en onvrijheid. Kees Oudewortel van de organiserende rotaryclub toonde zich na afloop een tevreden mens. “Dit smaakt naar meer, temeer als je bedenkt dat er veel meer belangstelling was dan vorig jaar. Daaraan merk je dat het leeft. Volgend jaar komt er zeker een derde editie en dan hopen we op 150 mensen”, aldus Oudewortel. 

Tekst gaat verder onder de foto


Burgemeester Ellen van Selm met Kees Oudewortel. (Foto: Han Giskes)

De Vrijheidsmaaltijd werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo (Eggert winkelcentrum), Triple Showtechniek, Maarten Schipper Verhuur, Restaurant Twaalf, Zeekant Stomerij, Vereniging Historisch Purmerend en het 4- en 5 mei comité Purmerend Beemster.