Bonbonsactie Marika voor KiKa loopt als een trein

Nieuws
Gina Hop was de eerste die zich op dinsdagochtend op de redactie van Nieuwsblad Purmerend meldde voor een doosje bonbons ten bate van KiKa. Marika Pruis is de hele dag aanwezig om de doosjes te overhandigen, de mensen te ontvangen en te bedanken.
Gina Hop was de eerste die zich op dinsdagochtend op de redactie van Nieuwsblad Purmerend meldde voor een doosje bonbons ten bate van KiKa. Marika Pruis is de hele dag aanwezig om de doosjes te overhandigen, de mensen te ontvangen en te bedanken. (Foto: Rodi Media/JB)

PURMEREND - De bonbonsactie voor stichting KiKa, die Marika Pruis in de aanloop naar Moederdag op touw zet, loopt als een trein en beleeft op dinsdag 7 mei een voorlopig hoogtepunt op de redactie van Nieuwsblad Purmerend/Rodi Media. Tientallen mensen die in de afgelopen twee weken een of meer doosjes originele en fraai verpakte bonbons van Martinez Chocolatier hebben besteld, kwamen naar het kantoor van Nieuwsblad Purmerend om deze af te halen. En stuk voor stuk zijn de reacties op het initiatief van Marika lovend. “Wat een geweldige actie is dit, hier wil ik dolgraag aan meewerken”, aldus Gina Hop, die als eerste een doosje komt scoren.

Marika Pruis heeft in de periode vanaf Pasen tot nu toe 720 doosjes Martinez bonbons verkocht. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan stichting KiKa, die zich inzet om te zorgen dat uiteindelijk geen kind meer overlijdt aan kanker. Op 3 november gaat zij meedoen aan de Marathon van New York en onlangs werd zij benaderd door skischool Ski-inn in Amsterdam. De skischool aan het WG-plein in Amsterdam gaat op zondag 29 september skiën voor KiKa om extra geld in te zamelen voor de actie van Marika. Heel bijzonder is dat de volledige opbrengst van de skilessen, ook de kosten van de leraren, naar KiKa gaat.