Gemeentelijke sportpenning voor toptalenten Ching Yi Tang, Angelina Rolman en Steijn van Harlingen

Sport
De toptalenten Ching Yi Tang, Angelina Rolman en Steijn van Harlingen worden geflankeerd door Bert Slegt (links) en sportwethouder Mario Hegger.
De toptalenten Ching Yi Tang, Angelina Rolman en Steijn van Harlingen worden geflankeerd door Bert Slegt (links) en sportwethouder Mario Hegger. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Sp0rtraad Purmerend, maandagavond 9 januari in sportcafé De Beuk, werden drie topsporttalenten door de gemeente gehuldigd voor hun geweldige prestaties in 2022. Achtereenvolgens zwemster Angelina Rolman, taekwondoka Ching Yi Tang en karateka Steijn van Harlingen ontvingen uit handen van sportwethouder Mario Hegger de sportpenning van de gemeente Purmerend met bijbehorende oorkonde.  

Award Sportraad voor zwemster Angelina Rolman (15), die vorig jaar 23 medailles behaalde

Voor de pas 15-jarige Angelina Rolman, ooit begonnen bij WZ&PC en nu uitkomend voor De Dolfijn in Amsterdam, was er nog een extra verrassing. Zij kreeg uit handen van scheidend Sportraad-bestuurslid Bert Slegt de Award die hoort bij hét sporttalent van het jaar. Angelina behaalde een unieke prestatie door in 2022 maar liefst 23 medailles bij elkaar te zwemmen. Het kan niet anders of we gaan in de komende jaren veel meer van haar horen. Dat kan eveneens verwacht worden van Ching Yi Tang. Zij kreeg uit handen van Kort Piorunek de aanmoedigingsprijs.

Het college van de gemeente Purmerend is trots op de lokale sporttalenten en topsporters. “Wij geloven in de meerwaarde en de kracht van sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport gaat over en weer: aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot sporten”, aldus Mario Hegger..

Naam Rik Moorman alsnog op Olympisch bord

Tussen de bedrijven door werd wielrenner Rik Moorman in de schijnwerpers gezet. Moorman was deelnemer aan de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Zijn naam ontbrak nog op het bord in sporthal De Beuk waar de namen van alle Purmerendse deelnemers aan een Olympische Spelen of Paralympics prijken. Maandagavond werd de deelname van Moorman alsnog op waarde geschat en zijn naam toegevoegd aan de andere deelnemers.

Presentatie Hendrik Koppe

Na afloop van het officiële gedeelte gaf meervoudig judokampioen Hendrik Koppe een presentatie over zijn weg naar de top, zijn ervaring in het leiden en herstructureren van van een organisatie in combinatie met zijn maatschappelijke loopbaan. Dit alles onder het motto ‘Alleen ga je harder maar samen kom je verder’. 

Nog een huldiging

Op zaterdag 21 januari komt er nog een huldiging van topsporttalent. Die dag huldigt Mario Hegger vier zaalhandballers en één Beach handballer vanwege hun prestaties op het Nederlands Kampioenschap. Het zijn Kira Bunschoten, Robin van Galen, Rosanne Klöpping, Nadine de Graaf en Ruby van der Linden. Ook dan is het Sportcafé van Sporthal de Beuk plaats van handeling. 

Meer nieuws over de huldiging van afgelopen maandagavond is te lezen in het Purmerends Nieuwsblad van deze week.  

Rik Moorman kreeg alsnog erkenning. Zijn naam werd bijgeschreven op het bord met Purmerends deelnemers aan een Olympische Spelen of Paralympics.