Finales Noord Nederlandse Bokskampioenschappen in Purmerend

Sport
De titelstrijd wordt georganiseerd door Boxing Purmerend.
De titelstrijd wordt georganiseerd door Boxing Purmerend. (Foto: Pixabay)

PURMEREND - Het is na 10 jaar weer de eerste keer dat op zaterdag 24 juni een groot boksevenement in Purmerend wordt gehouden. Het gaat hierbij om de finales van de Noord Nederlandse Kampioenschappen. Aanvang 19.30 uur in sporthal De Beuk. 

De Gemeente Purmerend heeft Sporthal De Beuk beschikbaar gesteld in het kader van het Topsportplan, een opsteker voor de organiserende vereniging ‘Boxing Purmerend’. De kampioenschappen vinden plaats tijdens het Sport’in festival, dat van 17 tot 25 juni wordt gehouden in Purmerend. 

In ieder geval komen Marouan Ben Salah, getraind door Habib Ben Salah en Rachel Teuben, getraind door Michel van Halderen in actie tijdens dit boks-event. Andere kandidaten komen uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. De kampioenen komen in aanmerking voor plaatsing bij Team-NL.

“De Gemeente Purmerend en de Nederlandse Boksbond zijn samen rond de tafel gegaan om dit sportevenement mede tot stand te brengen,” laat voorzitter Michel van Halderen van Boxing Purmerend weten.

De deuren van De Beuk gaan op 24 juni om 18.30 uur open. De entree aan de deur is 20 euro.