Docent Dick Visser (links)
Docent Dick Visser (links) (Foto: Dirk Karten)

Drukbezochte opening overzichtstentoonstelling Henk Deyle

Uitgaan

ZAANDAM – “We hebben als teken- en schildergroep, waarvan ik nu bekende gezichten terugzie, ook lekker gelachen met elkaar. En veel geleerd. (instemmende geluiden weerklinken uit het publiek). Dat is te zien in de werken van Henk Deyle in de expositie die ik nu mag openen”, vertelde Dick Visser (80). De docent van Tekeninstituut Dévisch waar Henk Deyle leerde schilderen opende afgelopen zondagmiddag de expositie van zijn kunstzinnige pupil.

Henk Deyle vertelde eerder dat hij de opening met een bescheiden gezelschap in kleine kring wilde doen. De expositieruimte van Galerie Blauw bleek echter al snel te klein voor de toegestroomde familie, vrienden, medecursisten en geïnteresseerden die de 76-jarige amateur-kunstschilder wilde feliciteren met zijn overzichtstentoonstelling. De kroon op het creatieve werk van de inwoner uit Koog aan de Zaan.

Veelzijdig

In de aangenaam creatieve omgeving van Galerie Blauw komt de veelzijdigheid van Henk Deyle goed tot z’n recht. Van de eerste pentekeningen tot zijn laatste kleurrijke olieverfschilderijen zijn tentoongesteld.

De overzichtstentoonstelling met circa 25 werken is nog tot en met 26 september te zien in Galerie Blauw, Aris van Broekweg 2 in Zaandam. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Een van de werken van Henk Deyle.