Spaarne66: Er gaat nu zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.'
Spaarne66: Er gaat nu zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.' (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

Spaarne66 zet terras buiten

HAARLEM - In zo goed als heel Nederland zijn gisteren, op 2 maart, diverse terrassen buiten neergezet door de horeca. De actie is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Ook Spaarne66 doet mee en hoopt zo een signaal af te geven.

‘Laat horeca onderdeel zijn van de oplossing’

In de stad laten de meeste horecazaken het terrassenprotest aan zich voorbijgaan, maar Spaarne66 niet.

Dubbel gevoel

Op Facebook laat Spaarne66 dinsdag weten uit alle macht te proberen positief te blijven.


“We zitten hier te mens-erger-je-nieten”, zo schrijft de zaak op het platform. “De eerste zonnestralen zijn noodzakelijk voor het gemoed van het hele land, maar wij hebben een dubbel gevoel, want wij kunnen niet open, terwijl we dat wel gewoon keurig mét de nodige richtlijnen zouden kunnen.”

‘Beleid op angst gebaseerd'

"Waarom mogen de terrassen niet open? Mogen we de mensen niet op ons terras ontvangen in plaats van hen op de koude grond te laten zitten met plastic afhaalbakjes?" vraagt de onderneming zich dinsdag in de post op het sociale medium af.

'Er gaat nu zoveel meer kapot'

“Omdat de overheid een beleid heeft gemaakt dat op angst gebaseerd is. Maar als we tot in het einde der tijden de mutaties en het grillen van het virus pareren door ondernemingen te sluiten, de mensen te beperken in hun leven, en vervolgens ervan te beschuldigen dat ze zich niet goed aan diezelfde tegenstrijdige wirwar van nieuwe leefregels houden, dan gaat er zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.”

'De rek is eruit'

Volgens Spaarne66 kan de horeca onderdeel vormen van de oplossing. “Zoals we afgelopen zomer hebben laten zien, zijn wij juist een onderdeel van de oplossing. Laat ons de terrassen openen en ons werk doen, laat ons de mensen een uitlaatklep geven. De rek is er uit."

Meer over de actie?

Lees het hele bericht op de Facebook-pagina van Spaarne66.