Boerderij Zorgvrij
Boerderij Zorgvrij (Foto: aangeleverd)

Gezellig op pad tijdens de meivakantie met je kinderen

HAARLEM - De kinderen zijn nog een weekje vrij van school. Reden genoeg dus om tussen het werk door even op pad te gaan. En het hoeft niet eens ver weg. Bekijk hier de top 10 leuke uitjes voor kinderen in de meivakantie in en rond Haarlem, samengesteld door HaarlemforKids.

Speeltuin bij de Lakens

Camping de Lakens in Overveen heeft een fantastische speeltuin die je kunt bezoeken zonder dat je op de camping hoeft te staan. Het heeft een lange snelle glijbaan, een piratenschip, zipline, tunnels en nog veel meer; helemaal op zand. Er zijn ook waterspeelplaatsen. Restaurant Gestrand ligt naast de speeltuin en biedt afhaalmaaltijden. Voelt een beetje aan als een minivakantie.


Piratenschip

Ahoy, ahoy ga naar dit geweldige piratenschip in Schoorl, op slechts 40 minuten rijden van Haarlem. Dit indrukwekkende Speelschip kijkt uit over de lagune aan het Camperduin Strand. Het biedt urenlang vermaak voor de kinderen met zijn glijbanen, touwen en beschutte schuilplaatsen benedendeks. Neem ook je zwemmers mee als het een warme dag is, want de lagune is een perfecte beschutte plek om af te koelen.


Boerderij Zorgvrij

Een heerlijk plekje in Spaarnwoude. Zorgvrij Boerderij heeft een fantastische grote speeltuin die zich uitstrekt tot in het bos met genoeg om jongere en oudere kinderen te vermaken, allemaal op de achtergrond van een werkende melkveehouderij met geiten, kippen en varkens om te aaien.


Afhaalmaaltijden en drankjes zijn verkrijgbaar bij het eigen restaurant Onder de Platanen. Heb je de verborgen stapstenen al gevonden?


Natuurspeeleiland

Natuurspeeleiland aan de Veerplas biedt een leuk dagje uit voor kinderen van alle leeftijden. Boek vooruit online en geniet van het bouwen van een hol, een enorme lemen keuken, eindeloze hindernisbanen, een speeltuin en nog veel meer. De ticketprijs is inclusief een drankje en een hapje (& diploma), maar er is ook het Veerkwartier naast de deur voor tal van afhaalmaaltijden.

Elke dag geopend van 10.00 -17.00 uur tijdens de vakantie.



Speeltuin Veilige Haven

Slechts 20 minuten rijden van Haarlem en je bereikt deze fantastische plek, aldus HaarlemforKids. Sinds 1930 bestaat hier een speeltuin, hoe geweldig is dat! En het wordt gerund door een vrijwilligersorganisatie die de toegangsprijs laag houdt (1 euro per persoon). Het heeft een echte ouderwetse charme en is gericht op het thema van de haven. Kijk op hun Facebook-pagina voor nauwkeurige openingstijden.

Meer tips vind je op
Rodi.nl/regio/Haarlem.

Annemarie's Pluktuin
De Veilige Haven