Kerstvakantie: 5 lockdown-proof tips voor kids

Algemeen
In Haarlem-Noord vind je de Kweektuin, een (coronaproof) topplek voor kinderen in de kerstvakantie!
In Haarlem-Noord vind je de Kweektuin, een (coronaproof) topplek voor kinderen in de kerstvakantie! (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM – Nu zo ongeveer het hele land in lockdown is, blijft er niet veel over voor kinderen om te doen in de – extra lange – kerstvakantie. Of toch wel? Zeker wel! Vijf lockdown-proof tips van HaarlemforKids.

Al een paar jaar lang delen de Haarlemse Nicole, Lucy, Amy en Helen hun ultieme to do-tips voor kinderen. Dat doen ze via het Instagram-account HaarlemforKids (voorheen AmsterdamforKids), waar ze inmiddels gevolgd worden door ruim 2100 fans.

Het Haarlems Nieuwsblad vroeg de vier, allen zelf moeder van kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar, naar hun lockdown-proof tips. Zelf delen ze de komende vijf weken via het Instagram-account HaarlemforKids elke dag wat de moeders zelf doen om deze lockdowntijd door te komen, ter inspiratie voor alle volgers.

Dit kun je – helemaal coronaproof – in de kerstvakantie doen met kinderen in Haarlem en omgeving (+ tips voor als het weer mag):

  1. 1. Te doen met kinderen in Haarlem: Elswout

Elswout, het prachtige landgoed van 85 hectare groot bevindt zich in Overveen en bestaat al sinds de 17e eeuw. Er is hier zoveel te ontdekken op deze magische plek! De kudde herten aan de voorkant van het hoofdgebouw is heel vriendelijk en een echte must-see. Verder heb je hier prachtige bruggen om overheen te gaan, verborgen paden en geheimen die van deze locatie een plek maken om regelmatig naar terug te keren.”

  1. 2. Te doen met kinderen in Haarlem: Kweektuin

In Haarlem-Noord vind je de Kweektuin (zie hoofdfoto), met onder andere twee speeltuinen (waaronder Natuurspeeltuin Paddepoel), en een kabouterpad. Soms zijn er markten, maar helaas tijdens deze lockdown niet. Maar de Kweektuin staat ook in deze coronatijd garant voor een heerlijke ochtend of namiddag!”

Tekst gaat door onder de foto

haarlem kinderen tipsAl een paar jaar lang delen de Haarlemse Nicole, Lucy, Amy en Helen via Instagram (@HaarlemforKids) hun ultieme to do-tips voor kinderen. 

  1. 3. Te doen met kinderen in Haarlem: Het Wed/Kennemerduinen en speeltuin

“Het Wed is een fantastische plek voor een mooie lente- of zomerdag, maar ook zeker in de winter is het een populaire plek voor gezinnen. Het strand ligt beschut en de duinen zijn een superspeelplek voor kinderen, evenals de bossen met mooie wandelroutes. Laat je kinderen hutten bouwen of verstoppertje spelen rond het meer. Neem je picknickmand vooral mee, of ga voor een pittoresk diner bij het meer, iets later op de dag. Het bezoekerscentrum – onderweg van de parkeerplaats naar het meer, is door corona gesloten, maar zeker de moeite van het later bezoeken waard. Het heeft een blijvende expositie, waar kinderen kunnen leren over planten en dieren die in het gebied zijn gevonden. Verderop heb je nog de houten speeltuin, waar je kids ook hun lol op kunnen.”

  1. 4. Te doen met kinderen in Haarlem: Haarlemse lichtjes en de kerstboom

“Maak een mooie avondwandeling door de stad, en laat je betoveren door het prachtige lichtspektakel in Haarlem Centrum. Met natuurlijk als hoogtepunt de kerstboom op de Grote Markt, die er nog tot 30 december staat. Pak er een mok heerlijke warme chocomel bij en je kunt je uren vermaken!”

  1. 5. Te doen met kinderen in Haarlem: Speelbos Meermond

“Als je het houten pad van Speelbos Meermond volgt, kom je uit bij een prachtige weide, die in de lente en zomer vol in bloei staat, maar ook ’s winters de moeite waard is. Bovenaan de weide heb je een uitgestrekt groen gebied, perfect voor een picknick. Ook vind je er een zipline en touwen voor de kinderen om in te klimmen. Verderop vind je nog meer klimtouwen, bij het water. Ga de brug over en volg het heksenpad, via welke je bij een paar ‘heksenhutten’ komt. Hier vermaken ze zich wel!”

haarlem kids uitgaan dagje weg
De ultieme uittips voor kinderen vind je via @HaarlemforKids op Instagram!