De raad besluit dat Domus Plus aan de Nieuweweg komt..
De raad besluit dat Domus Plus aan de Nieuweweg komt.. (Foto: Joost Verhagen)

Raad akkoord met Domus Plus aan Nieuweweg

Algemeen

HAARLEM - De Haarlemse gemeenteraad is donderdagavond eindelijk tot een conclusie gekomen in het dossier Domus Plus. De raad besloot toch met meerderheid om de Nieuweweg 2 aan te wijzen als beoogde locatie voor de nieuwe opvang van het Leger des Heils. Tijdens een eerdere vergadering leken enkele coalitiepartijen nog een voorkeur te hebben om de opvang aan de Robertus Nurksweg te realiseren, maar de provincie Noord-Holland stelde dat dat niet gewenst was. Daarmee bleef de Nieuweweg als enige feitelijke optie over.

Door: Joost Verhagen

Het raadsbesluit volgt op een behandeling van de commissies samenleving en ontwikkeling, waar een week geleden nogmaals twee insprekers hun beklag kwamen doen over de Domus Plus. Veel omwonenden zijn boos over het gebrek aan overleg met de buurt, en denken dat de opvang voor nog meer overlast zal zorgen in het Burgemeester Reinaldapark. Daar zou momenteel al geregeld worden gehandeld in drugs en sprake zijn van straatprostitutie.

Naast het voorstel om de Nieuweweg als locatie aan te wijzen, werd ook de motie om het Reinaldapark snel veiliger te maken aangenomen. Ondanks dat de raad nu een voorkeur heeft uitgesproken, zal het niet de laatste keer zijn dat het onderwerp in de raad ter sprake komt. Zo moet eerst het bestemmingsplan voor het perceel nog worden aangepast voor er daadwerkelijk een Domus Plus kan worden gerealiseerd.

Afbeelding