Alternatief voor de Halve van Haarlem: de Hero Family Walk.
Alternatief voor de Halve van Haarlem: de Hero Family Walk. (Foto: Renata Jansen)

Alternatief voor de Halve van Haarlem: de Hero Family Walk

Algemeen

HAARLEM - De leuke en toegankelijke stadswandeling Hero Family Walk van 8 kilometer maakt deel uit van de Halve van Haarlem Walk. De wandeling neemt je mee door de Haarlemse binnenstad, langs het Prinsen Bolwerk, het mooie Spaarne en de Haarlemse grachten. 

Een leuke manier om lekker sportief bezig te zijn en te genieten van het moois en lekkers wat de stad te bieden heeft. Want bij de meeste stempelposten krijg je bij aankoop van een drankje een smakelijke versnapering cadeau. De Hero Family Walk is uiteraard goed toegankelijk voor de buggy of kinderwagen, dus ook de kleine helden kunnen mee.

Halve van Haarlem afgelast door corona

De 36ste editie van de Halve van Haarlem werd vorige week afgelast vanwege corona. Ter compensatie start op zaterdag 25 september de Halve van Haarlem Walk met 4 afstanden; naast de Hero Family Walk van 8 km, kunnen de wandelaars kiezen voor 12 km, 21 km en 30 km. Dit coronaproof wandelevenement werd al succesvol in 2020 georganiseerd. Toen deden er 550 wandelaars mee.

Maureen Posthumus, directeur-bestuurder Hero kindercentra: “Sporten en bewegen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat sporten gezond is, voor een goede conditie zorgt en overgewicht tegengaat. Maar daarnaast is het ook erg goed voor de motorische ontwikkeling en coördinatie. Naast alle fysieke voordelen, vergroot sport het zelfvertrouwen van het kind en leert het beter omgaan met emoties als verliezen en winnen. Op onze opvanglocaties besteden we dan ook veel aandacht aan sport en spel door elke dag te bewegen of te sporten met de kinderen. We vonden het dan ook vanzelfsprekend om na de teleurstelling van het cancelen van de Halve van Haarlem Run onze bijdrage te leveren aan de Hero Family Walk. We hopen dat veel gezinnen hun stevige stappers aantrekken en zich inschrijven voor de Hero Family Walk.”

Inschrijving Family Walk

Meer informatie en het digitale inschrijfformulier is te vinden op de website van de Halve van Haarlem: www.halvevanhaarlem.nl en www.herokindercentra.nl Voorinschrijven kan tot en met 13 september 9:00 uur.