Kom je griezelen en meedoen met de Halloweenparade van Makado Centrum?
Kom je griezelen en meedoen met de Halloweenparade van Makado Centrum? (Foto: Facebook Macado)

Griezelen bij Makado Centrum tijdens Halloween

Algemeen

SCHAGEN - Halloween is een van oorsprong Amerikaans feest, gevierd op de vooravond van Allerheiligen (1 november). Enkele jaren terug werd het in ons kikkerlandje niet eens gevierd, maar het feest is inmiddels razend populair. Op veel plekken in het land zijn Halloweenfeesten, kinderen gaan langs de deuren met uitgeholde pompoenen en etalages van winkels zijn volop in Halloweenthema. Met pompoenen, spinnen en heksen. Ook Schagen doet volop mee, met een spannend Halloween Weekend in winkelcentrum Makado.

Weekend boordevol monsters

Pas op, want in dit weekend kan je hele enge monstertjes tegenkomen. Op het middenplein en in de scary kluskeet zijn alle kindjes welkom. Van monsterparade tot spookjes maken. Of toverdrankjes drinken, Halloween glittertattoos zetten of je gezicht laten schminken tot monster. Het kan in het Makado!

Griezelige traktaties

De aftrap van het Halloween Weekend is met dansschool Rebounce. Vanaf 18.30 verzamelen alle monstertjes rond de kerk bij De Smidse. Er wordt gedanst en daarna lopen alle monsters dwars door het centrum van Schagen met als eindbestemming het Makado. Ter traktatie krijgen alle monstertjes een lekkere traktatie van Bistro Smul.

Trek je monsteroutfit aan en kom griezelen in het Makado Centrum.

Wanneer

Griezelen met Halloween in Makado Centrum. Vrijdag 29 oktober van 18.30 tot 19.30 uur is de Halloweenparade, verzamelen om 18.30 uur bij De Smidse. Zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober is het griezelen van 12.00 tot 16.00 uur. De griezelige workshops vinden plaats op het middenplein én in de KlusKeet.