Soci.bike bakfiets geschilderd door Maarten Vet.
Soci.bike bakfiets geschilderd door Maarten Vet. (Foto: aangeleverd)

Maarten Vet beschildert soci.bike kunstfiets

Algemeen

ENKHUIZEN - Soci.bike bakfiets uit Enkhuizen is volop bezig met een kunstproject. Twee weken geleden is de beschilderde bakfiets door kunstenaar Frank Willems gelanceerd, deze week is het de beurt aan de Enkhuizen kunstenaar Maarten Vet.

Maarten Vet, beter bekend als VETART, maakt muziek, maar vooral kunst. Bijna elke schilderstijl is in zijn werk vertegenwoordigd, met veel kleur, surrealisme, abstracte fantasie en psychedelische werelden. Geïnspireerd door vele soorten kunst die VETART tijdens zijn reizen heeft gezien. Naast kunst is hij bezig met oude ambachten zoals smeden en houtsnijden, zijn interesses muziek, filosofie, kunst, natuur, geschiedenis, spiraal werelden, techniek en genieten van het leven. Over de vraag of Maarten een soci.bike frame wilde voorzien van zijn stijl, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. De unieke Maarten Vet soci.bike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van soci.bike: www.socibike.nl.

Een trotse bakfiets

Het huis van Maarten, wat tevens zijn atelier is, is een grote fantasiewereld. Dit is ook terug te zien in zijn beschildering van het soci.bike frame. Maarten: “Ik heb verschillende kleuren en motieven toegepast. De bakfiets vertegenwoordigt echt mijn stijl en daar ben ik erg trots op. Ik hoop dat degene die deze bakfiets koopt er ook met trots op fietst.”