De petitie voor een veiligere verkeerssituatie is al duizenden keren ondertekend.
De petitie voor een veiligere verkeerssituatie is al duizenden keren ondertekend. (Foto: Jacques Vereecken)

Petitie veiligere Leidsevaart al 25.000 keer ondertekend

Algemeen

HAARLEM - Dagen na het noodlottige ongeval van Sam Hooftman, die in de nacht van woensdag op donderdag verdronk in het water van de Leidsevaart, is Haarlem nog steeds in rouw. Om eenzelfde drama in de toekomst te voorkomen, zijn omwonenden een petitie gestart, met als doel iets aan de gevaarlijke verkeerssituatie te doen.


Petitie hekken Leidsevaart

Zo moeten er volgens de initiatiefnemers hekken tussen het fietspad en het water komen. Iets waar buurtbewoners al langere tijd voor pleitten.

Dit mag nooit meer gebeuren

‘Wat er met Sam is gebeurd is vreselijk’

“Afgelopen weekend werd Haarlem getroffen door het overlijden van Sam. Een jongen van 17 jaar oud fietste naar huis langs de Leidsevaart waar hij later in het water levenloos is gevonden. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren”, aldus Ruud, initiatiefnemer van de petitie. “Zeker niet nadat een aantal mensen jaren geleden al aan de bel heeft getrokken over de onveilige lage afzetting langs de Leidsevaart. Wat er met Sam is gebeurd is vreselijk en mag nooit meer gebeuren. Teken deze petitie om de Leidsevaart veiliger te maken zodat de gemeente Haarlem nu niet weer wegkijkt.” 

Inmiddels hebben al velen de plek van het noodlottige ongeluk bezocht. De bloemenzee groeit met de dag. (foto's: Laurens Bosch)

Tekst gaat door onder de foto's

sam hooftman leidsevaart
Laurens Bosch

sam hooftman leidsevaart
Laurens Bosch

sam hooftman leidsevaart
Laurens Bosch

Veel betrokkenen kwamen vanmiddag tezamen om te rouwen op de plek waar Sam Hooftman in het water is aangetroffen. Inmiddels zijn er veel boeketten neergelegd op de railing van de #Leidsevaart. Woensdagnacht raakte Sam vermist nadat hij bij vrienden was vertrokken. #Haarlem pic.twitter.com/TyoHL4F3Vh

— Laurens Bosch (@Laurens_Bosch) January 9, 2022

21.000 handtekeningen

In no time werd de petitie al duizenden keren ondertekend. Op maandagochtend stond de teller op ruim 21.000 handtekeningen, inmiddels op 25.000.

De petitie voor een veiligere Leidsevaart ondertekenen doe je hier.

Al snel ontstond een bloemenzee voor Sam en zijn familie.