Politie: ‘Dood Sam Hooftman was noodlottig ongeval’

112-nieuws
Een bloemenzee voor Sam en zijn familie.
Een bloemenzee voor Sam en zijn familie. (Foto: John van der Wal)

HAARLEM - De 17-jarige Sam Hooftman, wiens stoffelijk overschot vrijdag werd gevonden in de Leidsevaart, is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Dat meldt de politie zaterdag. Sporen van een misdrijf zijn tijdens het onderzoek niet gevonden. 


Lichaam Sam gevonden in Leidsevaart

Volgens de politie is Sam in de nacht van woensdag op donderdag 6 januari in het water gevallen en verdronken. Na een uitgebreide zoektocht vrijdag, waarbij ook groepen Haarlemmers op eigen houtje een zoektocht startten, werd het lichaam van Sam aan het eind van de middag aangetroffen. ‘s Avonds liet de politie weten dat het inderdaad Sam Hooftman betrof.

Zaterdag kwamen diverse mensen hun steun betuigen. Inmiddels is er een zee van bloemen ontstaan op de plek waar Sam vrijdag uit het water werd gehaald.

Tekst gaat door onder de foto’s (beeld: John van der Wal)

sam hooftman leidsevaart dood lichaam

sam hooftman leidsevaart dood lichaam

‘Ergste nachtmerrie’ 

De familie van Sam sloeg alarm toen hun zoon ‘s nachts niet thuis kwam na een bezoekje aan wat vriendinnen. ‘Onze ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’, zo schreef de familie na het hartverscheurende nieuws gisterenavond. De familie bedankt iedereen die geholpen heeft en geeft aan nu graag met rust gelaten te willen worden.