Woensdagavond wordt een stille tocht georganiseerd voor de verdronken Sam.
Woensdagavond wordt een stille tocht georganiseerd voor de verdronken Sam. (Foto: Laurens Bosch)

Stille tocht voor overleden Sam

Algemeen

HAARLEM - Ter nagedachtenis aan de vorige week verdronken Sam Hooftman uit Overveen wordt woensdagavond een herdenkingswandeling georganiseerd. De dood van de 17-jarige heeft grote impact op niet alleen Haarlem, maar ook daarbuiten. Verwacht wordt dan ook dat mensen uit de regio in groten getale zullen meelopen met de tocht. 

Stille tocht Sam

De gemeente Haarlem heeft inmiddels toestemming gegeven voor de stille tocht, die door politie begeleid zal worden. Ook de familie van Sam staat achter het initiatief. 

De wandeling begint woensdagavond 12 januari om 18.30 uur op station Heemstede, waarna de route verder gaat naar de Leidsevaart.

Onderzoek naar veiligheid Leidsevaart

Inmiddels heeft de gemeente Haarlem ook toegezegd de veiligheid van het fietspad aan de Leidsevaart te gaan onderzoeken en waar nodig de situatie te verbeteren. 

Petitie

De 17-jarige Sam Hooftman raakte in de nacht van woensdag op donderdag vermist. Vrijdag werd Sams lichaam gevonden in het water langs de Leidsevaart. Een noodlottig ongeval, aldus de politie. De petitie die een buurtbewoner startte ter verbetering van de verkeerssituatie langs de Leidsevaart, was dinsdagochtend al bijna 25.000 keer ondertekend. De petitie zal uiteindelijk worden aangeboden aan burgemeester Wienen.